Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Κ.Ε.Ε.) για αποφοίτους των ΕΠΑΛ: 60 προγράμματα για 1500 υποψηφίους από το 2019-20

60 διετή προγράμματα συνολικά, σε Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης έντεκα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και πλήθος ειδικοτήτων θα είναι στη διάθεση των αποφοίτων των ΕΠΑΛ από το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-20, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.esos.gr

Οι σπουδαστές των Διετών Προγραμμάτων επιλέγονται χωρίς εξετάσεις  με βάση το βαθμό απολυτηρίου ΕΠΑΛ ή/και τον βαθμό του πτυχίου της ειδικότητας του ΕΠΑΛ.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη σχετική νομοθεσία για την ίδρυση και λειτουργία των Κ.Ε.Ε.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα 60 προγράμματα για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20


Προλογικό Σημείωμα Υπουργού ΥΠΠΕΘ
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Τα διετή προγράμματα σπουδών στα πανεπιστήμια, αποτελούν έναν διεθνώς καταξιωμένο ακαδημαϊκό θεσμό, που υλοποιείται πρώτη φορά στη χώρα μας και απευθύνεται αποκλειστικά σε αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων, παρέχοντας μια ακόμη προοπτική για δωρεάν, υψηλού επιπέδου επαγγελματική εκπαίδευση.
Οι σύγχρονες τάσεις στην οικονομία και στην αγορά εργασίας απαιτούν τη δημιουργία νέων κλάδων και ειδικεύσεων. Ο εναλλακτικός τουρισμός, η βιώσιμη γεωργία, η ανάπτυξη εφοδιαστικών αλυσίδων, η βιομηχανία του θεάματος, αλλά και πιο παραδοσιακοί κλάδοι, όπως η ναυτιλία, η ενέργεια, οι μεταφορές, οι επιστήμες αποκατάστασης υγείας, δημιουργούν νέες απαιτήσεις στο πεδίο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Προσκαλώ τους μαθητές και τις μαθήτριες των ΕΠΑΛ να μελετήσουν τα διαθέσιμα διετή προγράμματα σπουδών με κριτήριο τα ενδιαφέροντά τους, ως μια ακόμη επιλογή για τη συνέχιση της ποιοτικής τους εκπαίδευσης.
Παρακαλώ τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ να συμβάλλουν στην ενημέρωση για τον νέο αυτό θεσμό με όποιον τρόπο θεωρούν κατάλληλο (facebook, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, έντυπο υλικό), έτσι ώστε να ενημερωθούν έγκαιρα οι μαθητές και οι μαθήτριες των ΕΠΑΛ.
Εύχομαι στις μαθήτριες και τους μαθητές δημιουργική συνέχεια στις σπουδές σας.
Κωνσταντίνος Γαβρόγλου Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.