ΙΕΠ: Συνάτηση με τον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας

Με τον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ κ. Νικηφόρο Κωνσταντίνου και αντιπροσωπεία του σωματείου, συναντήθηκαν ο Πρόεδρος του ΙΕΠ Κ.Γ. Κουζέλης και ο Αντιπρόεδρος, κ. Π. Χαραμής.

Αθήνα, 24/5/2019

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΙΕΠ, συζητήθηκαν

οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στα Προγράμματα Σπουδών, τα διδακτικά βιβλία και υλικά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
αλλά και άλλα θέματα, γενικότερου εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, εκτός προγραμματισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ ενημερώθηκαν για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΙΕΠ πρόσφατα σε ό,τι αφορά τα Προγράμματα Σπουδών, την εκπόνηση νέων διδακτικών βιβλίων και υλικών και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, καθώς και τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΥΠΠΕΘ. Παρουσιάστηκε η εξέλιξη αυτών των πρωτοβουλιών και η πορεία εγκρίσεων προγραμμάτων το τελευταίο διάστημα.

Ο Πρόεδρος του ΙΕΠ κ. Γ. Κουζέλης ανέφερε ότι πρόθεση της πολιτείας είναι να διαμορφωθούν σύντομα νέα προγράμματα σπουδών και υλικά, σε μια προσπάθεια ανανέωσης και εκσυγχρονισμού όσων χρησιμοποιούνται σήμερα. Πέρα του ζητήματος των αξιών που πρέπει να υπηρετούν (ισότητα, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη κ.λπ.), αυτά πρέπει να περιλαμβάνουν με συνοπτικό τρόπο τις αναγκαίες γνώσεις, να εξασφαλίζουν τη συνέχεια από τάξη σε τάξη και να απαντούν με σύγχρονο τρόπο στις ανάγκες της νέας γενιάς για σύγχρονη επιστημονική κατάρτιση. Ως προς την επιμόρφωση, επισήμανε ότι προωθούνται δύο μεγάλα επιμορφωτικά προγράμματα που προβλέπουν την επιμόρφωση τουλάχιστον 30.000 εκπαιδευτικών (σε πρώτη φάση).

Στο συγκεκριμένο σημείο ο Πρόεδρος και οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ τόνισαν ιδιαίτερα την ανάγκη να εξασφαλιστεί ανάλογο επιμορφωτικό πλαίσιο, που θα διασφαλίζει την επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών σε κατάλληλες συνθήκες, σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις του κλάδου.

Κοινή υπήρξε η βούληση να συνεχιστεί ο διάλογος.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *