ΙΕΠ: Πρόσκληση σε Ψυχολόγους, Φιλολόγους και Μαθηματικούς για συμμετοχή σε εξ αποστάσεως επιμόρφωση 32 ωρών. Από 22/2 έως 5/3 η προθεσμία υποβολής αίτησης

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής απευθύνει πρόσκληση δήλωσης συμμετοχής στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση για τo σχολικό έτος 2020-2021, προς αναπληρωτές/ώτριες Ψυχολόγους (ΠΕ23) μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) που υπηρετούν στα ΕΠΑ.Λ. και αναπληρωτές/ώτριες εκπαιδευτικούς ειδικότητας Φιλολόγων (ΠΕ02) και Μαθηματικών (ΠΕ03) που προσλήφθηκαν για τη στελέχωση των τμημάτων εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας στα μαθήματα «Νέα Ελληνικά» και «Μαθηματικά» των ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020-2021, στο πλαίσιο της Πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την πρόσκληση.

Περιεχόμενο επιμόρφωσης – Θεματικές Ενότητες
Η εξ αποστάσεως επιμόρφωση αναπληρωτών/τριών Ψυχολόγων (ΠΕ23) και αναπληρωτών/τριών εκπαιδευτικών των ΕΠΑ.Λ., ειδικότητας Φιλολόγων (ΠΕ02) και Μαθηματικών (ΠΕ03), αφορά τρεις (3) θεματικές ενότητες:
 Θεματική Ενότητα 1 (ΘΕ1): Εφαρμογή της Εναλλακτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας (συνδιδασκαλίας του ιδίου αντικειμένου) για το μάθημα των Νέων Ελληνικών Α΄ τάξης ΕΠΑ.Λ.
 Θεματική Ενότητα 2 (ΘΕ2): Εφαρμογή της Εναλλακτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας (συνδιδασκαλίας του ιδίου αντικειμένου) για το μάθημα των Μαθηματικών Α΄ τάξης ΕΠΑ.Λ.
 Θεματική Ενότητα 4 (ΘΕ4): Σύμβουλος Ψυχολόγος – Ο θεσμικός ρόλος στο πλαίσιο της Δράσης ΜΝΑΕ, η λειτουργία Ψυχολόγου στην Σχολική Μονάδα, μεθοδολογίες και συνεργασίες/ συνέργειες με τους/τις Συμβούλους Καθηγητές/-ήτριες
Διάρκεια επιμόρφωσης
Η εξ αποστάσεως επιμόρφωση για το σχολικό έτος 2020-2021 θα έχει συνολική διάρκεια τριάντα δύο (32) ωρών, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
α) είκοσι (20) ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση
β) δώδεκα (12) ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται με τέσσερις διδακτικές (4) ώρες σύγχρονης εξ αποστάσεως επιμόρφωσης ανά εβδομάδα και ολοκληρώνεται σε πέντε (5) εβδομάδες. Επισημαίνεται ότι οι δώδεκα (12) ώρες ασύγχρονης εξ αποστάσεως επιμόρφωσης θα κατανεμηθούν στο παραπάνω χρονικό διάστημα.

Οι επιμορφωτικές ώρες των προγραμμάτων θα πραγματοποιούνται σε ώρες εκτός λειτουργίας/ωραρίου της σχολικής μονάδας σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με το πρόγραμμα επιμόρφωσης.

Διαδικασία υποβολής δήλωσης συμμετοχής – Επιλογή
Οι ενδιαφερόμενοι/νες αναπληρωτές/ώτριες Ψυχολόγοι και εκπαιδευτικοί υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Ι.Ε.Π. (https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/login.php) ακολουθώντας την αναγραφόμενη στην ιστοσελίδα
σχετική διαδικασία.
Η δήλωση συμμετοχής επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του Ν. 1599/86 για την ακρίβεια και αλήθεια του περιεχομένου των δηλωθέντων στοιχείων καθώς και της πλήρους, ρητής και ανεπιφύλακτης αποδοχής των όρων της παρούσης πρόσκλησης.
Δεν θα γίνονται δεκτές δηλώσεις συμμετοχής που θα υποβληθούν με άλλο τρόπο στο Ι.Ε.Π.
Προθεσμία υποβολής δήλωσης συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής από την Δευτέρα 22-02-2021 ώρα 10:00 έως την Παρασκευή 05-03-2021 ώρα 15:00 οπότε και θα απενεργοποιηθεί η δυνατότητα εισόδου/επεξεργασίας των στοιχείων των δηλούντων

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *