Θ. Φορτσάκης: Απλήρωτοι παραμένουν οι εκπαιδευτές ΔΙΕΚ

Ερώτηση με ημερομηνία 20 Μαρτίου 2018 και θέμα: Απλήρωτοι παραμένουν οι εκπαιδευτές ΔΙΕΚ κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Επικρατείας της Ν. Δημοκρατίας Θ. Φορτσάκης.

Το κείμενο της Ερώτησης:

Η ασυνέπεια του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στους εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ δυστυχώς συνεχίζεται.

Αν και τo Φθινοπωρινό εξάμηνο 2017 Β διαρκούσε από 9 Οκτωβρίου 2017 μέχρι 16 Φεβρουαρίου 2018 και τα μαθήματα έχουν ολοκληρωθεί, οι περίπου 8.000 ωρομίσθιοι εκπαιδευτές Δημοσίων ΙΕΚ παραμένουν απλήρωτοι, ενώ πολλοί από αυτούς δεν έχουν ακόμα υπογράψει τη σύμβαση εργασίας με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.  Σημειώνεται ότι, καθώς οι εκπαιδευτές απασχολούνται με συμβάσεις έργου, η καταβολή της αποζημίωσής τους έπρεπε να έχει γίνει στη λήξη του εξαμήνου.

Η κωλυσιεργία στην υπογραφή των συμβάσεων και την πληρωμή των εκπαιδευτών φαίνεται να αποτελεί πάγια τακτική του Υπουργείου, που έχει σαν επακόλουθο την αποδυνάμωση  των Δημόσιων ΙΕΚ.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Για ποιο λόγο δεν έχουν ακόμη υπογραφεί όλες οι συμβάσεις των εκπαιδευτών των Δημοσίων ΙΕΚ και δεν έχει καταβληθεί σε κανένα από τους εκπαιδευτές η αποζημίωση για το διδακτικό εξάμηνο 2017Β, αν και αυτό έχει ήδη ολοκληρωθεί;
  • Πότε πρόκειται να γίνει η καταβολή της αποζημίωσης εκπαιδευτών ΔΙΕΚ για το Διδακτικό Εξάμηνο 2017Β;

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *