Η ημερίδα της Επιστημονικής Ένωσης Ε3STEM, 5/5/2018

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας της επιστημονικής Ελληνικής Εκπαιδευτικής Ένωσης STEM (Ε3STEM) στο Ίδρυμα Ευγενίδου το Σαββάτο 5 Μαΐου 2018,  από  τις 9 π.μ. έως 4.μ.μ.

Η οργάνωση ήταν υποδειγματική αν και ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τους 300, γεγονός σπάνιο για ημερίδες και ειδικά για καινοτομίες στην εκπαίδευση. Ο χώρος ήταν σύγχρονος και πλήρως εξοπλισμένος με εξαιρετική υποδομή.

Το τεχνικό προσωπικό του Ιδρύματος βοήθησε  για την άψογη διεξαγωγή των παρουσιάσεων και των συνδέσεων μέσω SKYPE με το εξωτερικό.

Οι εισηγητές παρουσίασαν σημαντικότατα θέματα για το STEM στην εκπαίδευση. Έδωσαν σημαντικότατες πληροφορίες για την εφαρμογή της μεθοδολογίας αυτής. Βάσει της συγκεκριμένης μεθοδολογίας παρουσίασαν λογισμικά, εκπαιδευτικά αντικείμενα, εφαρμογές για κινητές συσκευές, όλα με προσέγγιση STEM.

Αναρτήθηκε στη σελίδα της ένωσης το υλικό που παρουσιάσθηκε στην ημερίδα:  http://e3stem.edu.gr/wordpress/ 

Το κοινό που παρακολούθησε την ημερίδα ήταν φοιτητές, δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί, καθηγητές Πανεπιστημίου. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το γεγονός ότι προσήλθαν στην ημερίδα εκπαιδευτικοί από αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Οι ερωτήσεις προς τους εισηγητές ήταν πάρα πολλές, γεγονός που έδειξε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Η εργασίες της ημερίδας έκλεισαν με την χορήγηση των βεβαιώσεων παρακολούθησης.

Υπήρξαν προτάσεις να επαναληφθεί και σε άλλες πόλεις, προτάθηκε επίσης να οργανωθούν  Workshop  με εξειδικευμένα θέματα, όπως για παράδειγμα η εκμάθηση λογισμικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη εκπαιδευτικών αντικειμένων με προσέγγιση STEM. Το Δ.Σ. της ένωσης θα εξετάσει τις προτάσεις αυτές.

Πηγή : http://sv1ahh1.blogspot.gr/

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν: Εκδόσεις Τζιόλα, Κανάλι Ένα,  Super Market Σκλαβενίτης,  ΙΙΕΚ American Education

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *