Ε.Ε.Φ.: Φεστιβάλ για μαθητές Δημοτικού στις 2 Μαρτίου

To 4ο Φεστιβάλ με θέμα: «Απάνθισμα των Φυσικών Επιστημών», πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 2 Mαρτίου 2019 και ώρες  9:30-15:30 στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ναυαρίνου 13Α). 
Το κεντρικό θέμα του φεστιβάλ  είναι «Ανακάλυψε τις έννοιες της επιστήμης μέσω του πειράματος». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις  και απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Ενδεικτικά, αναφέρουμε επιστημονικά διαδραστικά δρώμενα, όπως πειράματα και εργαστήρια, συζητήσεις (debates), θεατρικές παραστάσεις, Θα προσκληθούν να συμμετάσχουν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, με ομιλίες σε γλώσσα απλή και κατανοητή στο ευρύ κοινό. 
Το Φεστιβάλ θα είναι οργανωμένο γύρω από διαφορετικές θεματικές όπως Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία και Διάστημα, Ψηφιακή Τεχνολογία και Πληροφορική, Περιβαλλοντικές Επιστήμες ,Επιστήμη & Τέχνη και Ρομποτική.
Σκοπός 
Μέσω του εναλλακτικού τρόπου προσέγγισης των εννοιών τα παιδιά θα γνωρίσουν τις  Φυσικές Επιστήμες και θα τις συνδέσουν με την καθημερινή τους ζωή, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήματα γύρω από τα φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν στον περιβάλλοντα κόσμο και τον ρόλο των εφαρμογών της ψηφιακής τεχνολογίας και της ρομποτικής στη ζωή τους.
Παρουσιάζουμε  – Παριστάνουμε έννοιες των Φυσικών Επιστημών 
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος του Φεστιβάλ, παιδιά, οικογένειες, φοιτητές και επαγγελματίες από κάθε χώρο θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτή την μεγάλη γιορτή της επιστήμης με στόχο να παρουσιάσουν μαθαίνοντας.
•    Παρουσιάζουμε: Ομιλίες των 30 λεπτών όπου παρουσιάζεται η ομορφιά του πειράματος και των παραστάσεων των Εννοιών των Φυσικών Επιστημών.
•    Παριστάνουμε: Tα παιδιά εκτελούν μόνα τους πειράματα – δρώμενα – έργα τέχνης – παρουσιάσεις.
Επιβραβεύουμε
Επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη της εκπαίδευσης, καλλιτέχνες και εκπροσώπους του τεχνολογικού κόσμου θα αξιολογήσει βάσει γνωστών κριτηρίων, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν ένα μήνα πριν από την έναρξη του φεστιβάλ, τις εργασίες των συμμετεχόντων μαθητών.
1ο Βραβείο: Δωρεάν Συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο της Ε.Ε.Φ.  στην πόλη της Aίγινας (Ιούνιος 2019 ).
2ο Βραβείο: 10 Δωρεάν Συμμετοχές στο περιοδικό της ΕΕΦ PHYSICS NEWS

Εγγραφή: 5 ευρώ (Υλικό από την ΕΕΦ-Ελαφρύ Γεύμα)
Επιστημονική Επιμέλεια, Χριστακόπουλος Ιωάννης, Δάσκαλος Φυσικής
Πληροφορίες  Γραφεία της Ε.Ε.Φ  ώρες  15.00 – 19.00 καθημερινώς:
τηλ 2103635701 – 6979774903 (Γεώργα Αναστασία )-  email  eeftherina@gmail.com –  www.eef.gr  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΓκουτζέλας  Αθανάσιος ,Στέλεχος της Εκπαίδευσης
Καρβούνη Ουρανία,Εκπαιδευτικός Β/θμίας Εκπαίδευσης 
Σκούφη Βασιλική ,Φυσικός, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης
Τασσοπούλου Ελίνα,Ειδική Παιδαγωγός,MPhil/Innovation in Special Needs, Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας                                                                            

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *