Ε.Ε.Φ.: Τη Μεγάλη Πέμπτη τα ονόματα των πρωτεύσαντων στην α΄ φάση της Γ’ Λυκείου του Διαγωνισμού Φυσικής “Αριστοτέλης”

Από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών ανακοινώθηκε ότι  τη Μεγάλη Πέμπτη θα αναρτηθούν στον Διαδικτυακό Τόπο του Διαγωνισμού http://micro-kosmos.uoa.gr και http://eef.gr τα ονόματα των πρωτεύσαντων στην α΄ φάση της Γ’ Λυκείου του Διαγωνισμού Φυσικής “Αριστοτέλης” κατά σειρά βαθμολογίας.

Οι πρώτοι 40 εξ αυτών δικαιούνται να προσέλθουν το Σάββατο 14/4/2018 ώρα 09:00 στην εξέταση της β΄ φάσης, η οποία θα διεξαχθεί στους χώρους του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη από 09:30-15:30. Οι μαθητές αυτοί παρακαλούνται να ενημερώσουν για τη διαθεσιμότητά τους αποστέλλοντας e-mail στη διεύθυνση labste@gmail.com μέχρι την Δευτέρα 9/4. Σε περίπτωση που δε συμπληρωθεί ο αριθμός των 40 υποψήφιων από τους πρώτους, θα υπάρξει ανακοίνωση στον Διαδικτυακό Τόπο του Διαγωνισμού την Τρίτη 10/4, οπότε δικαίωμα συμμετοχής αποκτούν οι κατά σειρά επιλαχόντες από τη θέση 41 και έπειτα, για τους οποίους θα ισχύσει η ίδια διαδικασία δήλωσης διαθεσιμότητας μέχρι και την Πέμπτη 12/4.

Οι πέντε πρώτοι μαθητές της δεύτερης φάσης (με την προϋπόθεση ότι θα είναι διαθέσιμοι για τη φάση της προετοιμασίας) θα συγκροτήσουν την Εθνική ομάδα (αυτοί ή – κατά σειρά – οι επιλαχόντες), η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 49η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2018, από 21 έως 29 Ιουλίου 2018, στην Πορτογαλία (Λισαβώνα).

Η διάρκεια της προετοιμασίας των πέντε πρώτων μαθητών είναι περίπου μία εβδομάδα (μεταξύ των Πανελλήνιων εξετάσεων και της Ολυμπιάδας). Την προετοιμασία των μαθητών αναλαμβάνουν και πραγματοποιούν εθελοντικά – χωρίς οποιαδήποτε αμοιβή – καθηγητές, διδάκτορες και υποψήφιοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πλήρης και αδιάλειπτη συμμετοχή των υποψηφίων μαθητών στην προετοιμασία αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιακή Ομάδα.

 

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί στα κατά τόπους Λύκεια να ενημερώσουν τους μαθητές.

Θα ακολουθήσουν εν καιρώ τα ονόματα των πρωτευσάντων μαθητών και των άλλων τάξεων του Λυκείου καθώς και όλων των τάξεων του Γυμνασίου.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *