Ε.Ε.Φ. Συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό Φυσικής I.Y.P.T. (International Young Physicists’ Tournament).

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό Φυσικής

I.Y.P.T. (International Young Physicists’ Tournament).

Ο IYPT είναι ένας πρωτότυπος διαγωνισμός μεταξύ μαθητών Λυκείου, στον οποίο κάθε χώρα εκπροσωπείται από μία ομάδα 5 μαθητών. Η επιτροπή του διαγωνισμού ανακοινώνει 17 προβλήματα Φυσικής, τα οποία οι μαθητές καλούνται να μελετήσουν (πριν τον διαγωνισμό) και να συγκεντρώσουν πληροφορίες γι’ αυτά. Την ημέρα του διαγωνισμού η 5μελής ομάδα κάθε χώρας θα αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες ομάδες, σε έναν διαγωνισμό επιχειρηματολογίας πάνω στις έννοιες και τα φαινόμενα της Φυσικής. Οι ομάδες σχηματίζουν 3άδες και δίνουν αγώνες (fights) μεταξύ τους. Μία ομάδα έχει τον ρόλο του Reporter, όπου παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνάς της στις ερωτήσεις που της κάνει η δεύτερη ομάδα, που έχει το ρόλο του Opponent. Σκοπός της δεύτερης ομάδας είναι να αναδείξει τις όποιες «αδυναμίες» της παρουσίασης και των συμπερασμάτων της πρώτης ομάδας. Μία τρίτη ομάδα (Reviewer) προσπαθεί να εντοπίσει τα θετικά και αρνητικά στοιχεία των δύο άλλων ομάδων, κρίνοντας τον μεταξύ τους αγώνα. Μέσα από πολλές μάχες επιχειρηματολογίας, αναδεικνύεται η νικήτρια ομάδα.
Παράλληλα με το 17ο Πανελλήνιο συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Μαρτίου 2018 στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL PALACE στη Θεσσαλονίκη η Πανελλήνια μαθητική συνάντηση  «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ»

Στα πλαίσια αυτού του μαθητικού συνεδρίου, θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου η προκριματική φάση του διαγωνισμού με σκοπό τη συγκρότηση της ελληνικής ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ε.Ε.Φ. στον διαγωνισμό μεταξύ των Βαλκανικών χωρών, που θα διεξαχθεί στις 11- 15 Απριλίου στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να αποστείλουν email στη διεύθυνση eef.thessaloniki@gmail.com και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.
Βρείτε πληροφορίες για τον Διαγωνισμό και παλαιότερα θέματα στο αρχείο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Βρείτε στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Φ.  πληροφορίες για τη μαθητική εκδήλωση
http://eef.gr/enimerosi/1590-fisiki-mageyei-thessaloniki.html

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *