Ε.Ε.Φ.: Πρόσκληση για συμμετοχή στη μαθητική Dream Team

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) έχει ξεκινήσει μία σειρά δραστηριοτήτων, για να βρεθεί μαζί με χιλιάδες μαθητές και να πραγματοποιήσει ταξίδια στον χώρο των Φυσικών Επιστημών. Ανταποκρινόμενοι στην δράση «Μαθαίνω κι έξω από την τάξη», δημιουργήσαμε και συγκροτήσαμε, με μεγάλη επιτυχία, την μαθητική Dream Team μας, κατά τα σχολικά έτη 2016-2017 & 2017-2018, τα μέλη της οποίας είχαν συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία σε όλα τα επιστημονικά και εκπαιδευτικά δρώμενα.

Προσκαλούμε και για το σχολικό έτος 2018-2019 όλους τους ενδιαφερόμενους μαθητές, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που αγαπούν την επιστήμη της Φυσικής και ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και μία άλλη οπτική όσων διδάσκονται μέσα στην τάξη, να αποτελέσουν την φετινή Dream Team μας.

Όλοι οι μαθητές, οι οποίοι εμπνέονται από την Φυσική και θέλουν να παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, ως μικροί ερευνητές, για διαστημικά ταξίδια, για πρωτότυπα πειράματα και για όσα ακόμα οραματίζονται, μπορούν να συμμετάσχουν.

Η Dream Team θα πρωταγωνιστήσει σε όλες τις εκπαιδευτικές μας δράσεις και θα μας εκπροσωπεί σε μαθητικές και επιστημονικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, μέσα από αυτή την καινοτόμο δράση, οι μαθητές θα προετοιμαστούν για τους Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς Φυσικής, Διαστημικής, Ρομποτικής, Αστρονομίας κ.ά. χτίζοντας τα θεμέλια για την επιτυχή συμμετοχή τους σε αυτούς.

Για την εγγραφή και συμμετοχή στην δράση «Μαθαίνω κι έξω από την τάξη», κάθε  μαθητής χρειάζεται να καταθέσει κατά την έναρξη των δραστηριοτήτων, ένα ποσό, ως εξής:

  • Μαθητές Δημοτικού: 120€
  • Μαθητές Γυμνασίου: 150€
  • Μαθητές Λυκείου: 200€

 

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στην ετήσια συνδρομή των μελών της Dream Team και σε αυτό ποσό συμπεριλαμβάνεται και το κόστος συμμετοχής στις ετήσιες εκδηλώσεις της Ε.Ε.Φ., όπου οι μαθητές θα παρακολουθούν ως σύνεδροι και θα παρουσιάζουν τις εργασίες τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

 

  1. Η Dream Team θα εκπαιδευθεί από εξαίρετους συναδέλφους στην προετοιμασία και διεξαγωγή πειραμάτων.
  2. Θα συμμετάσχει στην μεγάλη εκδήλωση «Η Φυσική Μαγεύει» 14-16/12/2018 στην Αθήνα.
  3. Θα συμμετάσχει στο Athens Science Festival
  4. Επιλεγμένες εργασίες θα παρουσιαστούν στα Θερινά Σχολεία 2019.

 

Μία βασική αποστολή σε αυτό το ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, θα είναι η προετοιμασία και για τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής 2019.

 

Με έναν πρωτότυπο τρόπο, οι μαθητές θα διδάσκονται, θα διδάσκουν και θα αλληλεπιδρούν με προσωπικότητες των Φυσικών Επιστημών και με Δασκάλους της Φυσικής. Η πρωτοβουλία αυτή θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και τα μαθήματα προετοιμασίας θα γίνονται κάθε Σάββατο πρωί, ανά 15 ημέρες για κάθε βαθμίδα (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο).

Ο αριθμός των μαθητών που θα συμμετάσχουν είναι περιορισμένος (15 ανά τάξη), γι’ αυτό δεχόμαστε αιτήσεις συμμετοχής από σήμερα έως τις 17 Οκτωβρίου 2018 στο e-mail: eefpan2017@gmail.com

Έναρξη Δραστηριοτήτων & Μαθημάτων: Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία της Ε.Ε.Φ.:  2103635701  –  2103610690 κατά τις ώρες 10:00 – 19:00

 

Συντονισμός δράσης: Κλειδέρη Παρασκευή  – 6977036846

Υπεύθυνος δράσης: Φιλντίσης Παναγιώτης – 6949560211

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Φ.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.