Ε.Ε.Φ.Ε.Ε.: Τροποποίηση των ημερομηνιών των Πανελληνίων Διαγωνισμών Φυσικής “Αριστοτέλης”

Ανακοίνωση με θέμα: Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικής /Φυσικών “Αριστοτέλης” Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής εκδόθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση . . .

Λόγω της παράτασης της πανδημίας τροποποιούνται οι ημερομηνίες και οι τόποι διεξαγωγής των Πανελληνίων Διαγωνισμών Φυσικών / Φυσικής Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου «Αριστοτέλης».

Η τροποποίηση αποσκοπεί αποκλειστικά σε ασφαλέστερη για την υγεία των μαθητών/τριών (και εκπαιδευτικών και γονέων) διεξαγωγή τους, μόνο στις τάξεις τους, και όχι σε άλλα σχολεία / εξεταστικά κέντρα όπου θα συγχρωτισθούν και με άλλους/ες μαθητές/τριες, ενώ απορρίπτεται η επιλογή των κατ’ επίφαση «διαγωνισμών» από απόσταση.
Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των διαγωνισμών θα τηρηθούν όλα τα άλλα προβλεπόμενα από τις προαναφερθείσες Αποφάσεις / Εγκρίσεις των Διαγωνισμών, που θα πραγματοποιηθούν:
 Ο Διαγωνισμός Φυσικών για το Δημοτικό Σχολείο την Τετάρτη 23/3/2022, ενδοσχολικά (στις τάξεις των μαθητών/τριών), τις ώρες 10.00-12.00 (σε μία φάση).
 Ο Διαγωνισμός Φυσικής για το Γυμνάσιο την Παρασκευή 11/3/2022, ενδοσχολικά (στις τάξεις των μαθητών/τριών), τις ώρες 12.00-14.00 (σε μία φάση, όπως κάθε χρόνο).
 Ο Διαγωνισμός Φυσικής για το Λύκειο την Παρασκευή 11/3/2022, ενδοσχολικά (στις τάξεις των μαθητών/τριών), τις ώρες 12.00-14.00 για την Α’ και Β’ τάξη (σε μία φάση, όπως κάθε χρόνο) και 11.00-14.00 για τη Γ’ τάξη.
 Η β’ φάση για τη Γ’ Λυκείου προβλέπεται να διεξαχθεί στις 16/4/2022, εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέπουν, στον χώρο του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (θα δημοσιοποιηθούν εγκαίρως σχετικές οδηγίες).
Οι δηλώσεις συμμετοχής μαθητών/τριών θα συνεχιστούν κανονικά από τα σχολεία στον διαδικτυακό τόπο http://micro-kosmos.uoa.gr (=> Δηλώσεις συμμετοχής 2022), έως την προηγούμενη ημέρα της διενέργειας των διαγωνισμών, ενώ στους διαδικτυακούς τόπους: http://micro-kosmos.uoa.gr και www.eefee.gr θα αναρτώνται
λεπτομερείς πληροφορίες και οδηγίες, καθώς και οι θεματικές ενότητες και τα αποτελέσματα των Διαγωνισμών.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *