Ε.Ε.Φ.: Έκδοση εκπαιδευτικού βιβλίου για το Γυμνάσιο

Με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της η Ένωση Ελλήνων Φυσικών κοινοποιεί την  εκδοτική προσπάθειά της με την έκδοση του βιβλίου των Σταύρου Σαμαρά και Αποστόλη Μιχαλούδη, που αφορά σε θέματα της Φυσικής Γυμνασίου.

Η ανακοίνωση της εκδοτικής ομάδας της Ε.Ε.Φ. . . .

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ
Και η εκδοτική μας προσπάθεια δεν έχει τελειωμό…
Ήταν πρόκληση για μας, η πρόταση των συναδέλφων Σταύρου Σαμαρά και Αποστόλη Μιχαλούδη, να δημοσιοποιήσουμε την συγγραφική τους προσπάθεια, που αφορούσε θέματα της Φυσικής Γυμνασίου. Με δεδομένο την συνεργασία που είχαμε μαζί τους στο σύνολο των εκπαιδευτικών δράσεων της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στην Θεσσαλονίκη, τολμάμε και εκδίδουμε το συνολικό τους συγγραφικό έργο, που εμπλουτίζει την ύλη της Φυσικής του Γυμνασίου.
Το περιεχόμενο του βιβλίου που έχετε στα χέρια σας, έχει στόχο να μάθετε περισσότερη Φυσική, να κατανοήσετε τις έννοιες της, να αγαπήσετε τον κόσμο της Φυσικής.
Γι’ αυτό, οι συγγραφείς, σε πρώτο επίπεδο, κάνουν σε εσάς φιλικές τις έννοιες των μεγεθών που μελετούν και παρουσιάζουν και με τον τρόπο που σας περιηγούν, οι έννοιες γίνονται κτήμα σας. Είναι αυτό που επιδιώκουμε όλοι μας, κατανοούμε έννοιες, γνωρίζουμε τον κόσμο μας, εξηγούμε φαινόμενα και όσα μας περιβάλλουν.
Σε δεύτερο επίπεδο, οδηγούν τον αναγνώστη-περιηγητή του περιεχομένου σε ερωτήσεις με απαντήσεις και ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις και εκεί αρχίζει η δοκιμασία αν το πρώτο μέρος ήταν τόσο διαδραστικό και αν η κατανόηση των εννοιών, μπορεί να αποδειχθεί και να μας οδηγήσει σε εξάσκηση νοητική και πνευματική, που θα επιβεβαιώνει την κατάκτηση των μυστικών της μαγευτικής επιστήμης της Φυσικής. Θεωρούμε και εδώ, ότι η εμπειρία των εξαίρετων συγγραφέων του βιβλίου αυτού, έχει οδηγήσει την «δοκιμασία» σε αποσαφήνιση εννοιών και ευέλικτων νοητικών προσεγγίσεων.
Και το τρίτο επίπεδο, έχει σχέση με το να συγκρίνουμε το γνωστικό μας επίπεδο και το νοητικό μας πλαίσιο, με το να δοκιμαστούμε σε τεστ γνώσεων, να εξασκηθούμε σε επίλυση σύνθετων θεμάτων, όπου οι έννοιες απαιτούν οργάνωση του γνωστικού μας πεδίου, και εδώ οι συγγραφείς με τα παραδείγματα και προβλήματα που έχουν καταχωρίσει στο βιβλίο, μάς κάνουν κυρίαρχους κάθε δοκιμασίας, που μπορεί να βρεθεί στον δρόμο της συμμετοχής μας σε διαγωνισμούς και εξετάσεις, με στόχο την διάκριση μας.
Το μόνο που θα ευχηθούμε, είναι η Ε.Ε.Φ. να καταξιωθεί και στον χώρο του εκπαιδευτικού βιβλίου και συγχρόνως οι συγγραφείς του να τολμήσουν να συνεχίζουν αυτή την διακριτή και αξιόλογη προσπάθεια τους.
Όλοι μας, ας συλλαβίσουμε την ευοίωνη λέξη, «καλοτάξιδο» το βιβλίο μας!
Για την Εκδοτική Ομάδα της Ε.Ε.Φ.
Φιλντίσης Παναγιώτης

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *