Επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με τη Βουλευτική τροπολογία για το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου. Απάντηση με νουθεσίες από τον κ. Γαβρόγλου.

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου σχετικά με τη Βουλευτική  τροπολογία για το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Με την τροπολογία αυτή, αναφέρεται στην επιστολή, επιδιώκεται τόσο η τροποποίηση διατάξεως του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμου 590/1977) όσο και η κατάργηση διατάξεων του νόμου 4301/2014 (26 παρ. 1, 50, 51 παρ. 6), που όλες αφορούν στη διοίκηση του Ιερού Ιδρύματος του Ναού Ευαγγελιστρίας Τήνου («Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου», Π.Ι.Ι.Ε.Τ. πρόκειται για το κρατικό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, που διοικεί τον πανελλήνιας λατρευτικής σημασίας Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου και την περιουσία του).

Τα ζητήματα που θέτει η βουλευτική τροπολογία έχουν απαντηθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος με προγενέστερη επιστολή (έτους 2015) προς τον τότε Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαο Φίλη και τους κκ. Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, την οποία σας κοινοποιούμε. Οι απόψεις της Ιεράς Συνόδου έγιναν τότε κατανοητές και αποσοβήθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία, που σήμερα επαναφέρεται από τους ανωτέρω κκ. βουλευτές.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την επιστολή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου 

“Θα παρακαλούσα, με κάθε σεβασμό , να πω στην Ιερά Σύνοδο ότι θα πρέπει να είναι πιο μετρημένη στα λόγια της. Διότι εάν μιλάμε για δημοκρατία, η δημοκρατία είναι για όλους, δεν είναι για κάποιους μόνον, ανέφερε από το βήμα της βουλής ο κ. Γαβρόγλου.
Με συγχωρείτε για τον τόνο της φωνής μου, αλλά είναι μια επιστολή, η οποία δεν νομίζω να είναι από τις λαμπρές στιγμές, ενώ υπάρχουν τόσες”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *