Επιστολή της ΟΛΜΕ στο ΥΠΠΕΘ με θέμα: Παρεμπόδιση της ασφαλούς διέλευσης των μαθητών των ΕΠΑΛ Αμαρουσίου

Επιστολή διαμαρτυρίας με ημερομηνία 5/2/2018 και θέμα:  Παρεμπόδιση της ασφαλούς διέλευσης των μαθητών των ΕΠΑΛ
Αμαρουσίου απέστειλε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στον Υπουργό Παιδείας. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο κλείσιμο της μοναδικής διόδου, που συνδέει τα σχολεία: 1ο ,2ο, 3ο ΕΠΑΛ και Ε.Κ. Αμαρουσίου, με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, τον σταθμό του ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσα, τα αστικά λεωφορεία και το ΙΕΚ Αμαρουσίου.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια υπάρχει δίοδος ανοικτή μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Παιδικής Χαράς του Δήμου Αμαρουσίου. Την δίοδο αυτή χρησιμοποιούν καθημερινά πάνω από 700 άτομα (διδάσκοντες, μαθητές, και γονείς) για να μετακινηθούν από και προς τα μέσα μεταφοράς που σταθμεύουν στην άλλη πλευρά της εξόδου.
Εντελώς ξαφνικά με εντολή παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας,  έγινε φραγή της διόδου αυτής με ψηλά παραπετάσματα και κάγκελα.

Η ενέργεια  εκτός των προβλημάτων άμεσης επικοινωνίας
με τα Μ.Μ.Μ. που δημιουργεί μπορεί να γίνει και αιτία σοβαρών ατυχημάτων για τους ανήλικους μαθητές που για να συντομεύσουν το χρόνο προσέλευσης και αποχώρησης από τα συγκεκριμένα σχολεία σκαρφαλώνουν καθημερινά στα κάγκελα της φραγμένης διόδου, αγνοώντας τις συνεχείς επισημάνσεις των διδασκόντων τους για την επικινδυνότητα αυτής τους της πράξης.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την επιστολή της ΟΛΜΕ 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *