Επιστημονικές Ενώσεις Θετικών Επιστημών: Αίτημα για συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας

Μέσω κοινής επιστολής προς τον Υπουργό Παιδείας οι επιστημονικές ενώσεις θετικών επιστημών απευθύνουν αίτημα για συνάντηση εργασίας, με στόχο να  καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε μην υποβαθμιστεί το Ελληνικό Δημόσιο Εκπαιδευτικό σύστημα και να μην καταστεί σε αυτή την κρίσιμη για την χώρα περίοδο ανεπαρκές να προετοιμάσει τον πολίτη και τον επιστήμονα ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και να εκμεταλλευτεί τις νέες ραγδαία εξελισσόμενες δυνατότητες του 21ου αιώνα.

Οι Επιστημονικές Ενώσεις Βιοεπιστημόνων, Γεωλόγων, Φυσικών και Χημικών, αναφέρεται στην επιστολή, στο πλαίσιο της σταθερής μας συνεργασίας στα θέματα που αφορούν στην Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες παρακολουθούμε και αναμένουμε με εντεινόμενη αγωνία τις εξελίξεις οι οποίες αφορούν στην δομή και στη λειτουργία του Λυκείου.
Με μεγάλη ανησυχία έχουμε δει να νομοθετούνται με την ευκαιρία άλλων νομοσχεδίων διατάξεις οι οποίες μετατοπίζουν το κέντρο βάρους της Εκπαίδευσης από την γνώση και το περιεχόμενό της στην μέθοδο και τον τρόπο, ως το περιτύλιγμα να αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα από το περιεχόμενό του. Θεωρούμε περιττό να επιχειρηματολογήσουμε σε σας για την αξία της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών, τόσο σε ότι αφορά στην οικοδόμηση ενός συστήματος αρχών, νόμων και μεθόδων παρατήρησης και ερμηνείας της φύσης, όσο και ενός επιστημονικού τρόπου σκέψης, καθότι πολλοί από εμάς την έχουμε διδαχθεί από σας και τα βιβλία σας.
Θεωρούμε όμως απαραίτητο να επισημάνουμε επιγραμματικά την κοινή μας προσέγγιση στα θέματα που αφορούν στις επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις του εκπαιδευτικού συστήματος.
Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την επιστολή

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *