ΕΠΑΛ: Τομέας Πληροφορικής

Το diodos.edu.gr, ενόψει της έναρξης της διαδικασίας των εγγραφών παρουσιάζει τους τομείς που λειτουργούν στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ), με σκοπό να  γνωρίσουν καλύτερα οι  μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου αλλά και της Α΄ ΓΕΛ τα  σχολεία της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αλλά και να ενημερωθούν για τις προοπτικές που  τους παρέχει η φοίτησή τους σε αυτά.

Το υλικό που παρουσιάζεται προέρχεται από την επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ.

Σήμερα παρουσιάζεται ο Τομέας Πληροφορικής

Αποτέλεσμα εικόνας για τομέας πληροφορικής επαλ

Η  πληροφορική με τις εξειδικεύσεις της διαδραματίζει πλέον έναν κορυφαίο και με ολοένα αυξανόμενη σημασία ρόλο στις εξελίξεις της τεχνολογίας και της επιστήμης σε διεθνές επίπεδο. Τα επαγγέλματα πληροφορικής απαιτούν ερευνητική και δημιουργική σκέψη, εφευρετικότητα,  φαντασία, οργανωτικές και ερευνητικές δεξιότητες, μεθοδικότητα στην εργασία και υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και συνεχούς κατάρτισης στο αντικείμενο και τις νέες τεχνολογίες. Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν σε επιχειρήσεις, οργανισμούς, εκπαιδευτικές μονάδες κ.ά., καθώς επίσης και σε φορείς που χρησιμοποιούν προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής.

Eιδικότητα: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

Δίνει έμφαση στα Συστήματα Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων, καθώς και σε Εφαρμογές & Θέματα Συντήρησης Πληροφοριακών Συστημάτων.

Eιδικότητα: Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ

Δίνει έμφαση στην Τεχνική Υποστήριξη των Πληροφοριακών Συστημάτων (εγκατάστασης, συντήρησης), καθώς και σε Τεχνικά Θέματα Πωλήσεων.

Οι απόφοιτοι των ειδικοτήτων αυτών ειδικεύονται στην εγκατάσταση, υποστήριξη, διαχείριση, συντήρηση και αξιοποίηση συστημάτων, στην πώληση, εγκατάσταση και υποστήριξη υπηρεσιών και προϊόντων πληροφορικής και διαδικτυακού εξοπλισμού, στην ανάπτυξη απλών εφαρμογών πολυμέσων και Διαδικτύου.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό βίντεο 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *