Ενημέρωση για πιθανές αλλαγές στο σύστημα μόνιμων διορισμών και άλλα θέματα

Των:Δημήτρη Παπαευθυμίου
Γεωργίας Μπουλμέτη
Βασίλη Βούγια

Επισκεφθήκαμε σήμερα Τετάρτη 16/01/2019 το Υπουργείο Παιδείας και συναντηθήκαμε με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες, σχετικά με το σύστημα μόνιμων διορισμών, αλλά και άλλα θέματα.
Από πλευράς μας θέσαμε ξανά την ατζέντα των διεκδικήσεων της Ομοσπονδίας μας, όσον αφορά στο ζήτημα των μόνιμων διορισμών και από πλευράς Υπουργείου πληροφορηθήκαμε τα εξής:
1.- Σύστημα μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών
·         Τελικά αύριο Πέμπτη 17/01/2019 συζητείται στη Βουλή και ακολούθως ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου περιλαμβάνεται το σύστημα μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.. και δεν επηρεάζεται από ενδεχόμενη είσοδο επεξεργασίας και ψήφισης στη Βουλή(μάλλον Παρασκευή 18/01) της Συμφωνίας των Πρεσπών.·         Αλλαγές θα υπάρξουν ως προς τη μοριοδότηση του βασικού πτυχίου, του δεύτερου πτυχίου, των Σεμιναρίων, της δεύτερης ξένης γλώσσας.·         Δεν υπάρχει ακόμα κατάληξη για πιθανές αλλαγές στη μοριοδότηση των ΑμεΑ, των μονογονεϊκών οικογενειών κ.λ.π., μοριοδότηση Ε.Β.Π., τριετές κλείδωμα Πινάκων.·         Δεν συζητείται αλλαγή στην πρόβλεψη για μεταφορά προϋπηρεσίας από Γενική στην Ειδική και από κλάδο σε κλάδο.·         Το Υπουργείο φοβάται καθυστερήσεις στην έκδοση της Προκήρυξης από το Α.Σ.Ε.Π..
2. – Εγγραφή στο πληροφοριακό σύστημα Ο.Π.Σ.Υ.Δ. αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π..
·         Παραμένει το σύστημα ανοικτό για εγγραφές μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π..·         Αυτή τη στιγμή περίπου 2.000 αναπληρωτές που είναι στους Πίνακες των 13 Π.Δ.Ε. δεν έχουν κάνει εγγραφή, εκ των οποίων περίπου 300 εργάζονται, καθότι προσλήφθηκαν.·         Οι απορριφθέντες συνάδελφοι, θα ειδοποιηθούν σχετικώς με ανακοίνωση για το πότε θα περαστούν τα στοιχεία του φακέλου τους στο σύστημα.
3. – Άλλα θέματα
·         Η επιλογή συναδέλφων Ε.Ε.Π. στα Κ.Ε.Σ.Υ. για προσωποπαγή θέση, έγινε με βάση την αρχαιότητα(μόρια μετάθεσης).·         Η Εγκύκλιος Μεταθέσεων του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2019 θα δημοσιευθεί μετά την σύσταση των νέων Οργανικών Θέσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε..
Δημήτρης Παπαευθυμίου
Γεωργία Μπουλμέτη
Βασίλης Βούγιας

πηγή: http://seepea-stella.blogspot.com/

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *