Ενδεικτικές ερωτήσεις βουλευτών στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με την πληρωμή αξιολογητών και καταχωρητών στο πρόγραμμα ΠΔΣ για τα σχολικά έτη 2008-09 & 2009-10.

Σε συνέχεια προηγούμενου  άρθρου  σχετικού με την πληρωμή των οφειλόμενων στους καταχωρητές – αξιολογητες των προγραμμάτων ΠΔΣ των  σχολικών ετών 2008-09 & 2009-10 λάβαμε από τον κ. Σεραφείμ Κερασιώτη και δημοσιεύουμε ενδεικτικές ερωτήσεις βουλευτών στη Βουλή των Ελλήνων.

1. Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, Σπύρου Χαλβατζή, Γιάννη Ζιώγα, Κώστα Καζάκου, Νίκου Παπακωνσταντίνου.
Θέμα: Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εκπαιδευτικών.

2. Ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Αρβανιτίδη.
Θέμα: Πληρωμή αξιολογητών και καταχωρητών στο πρόγραμμα ΠΔΣ.

3. Ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρου Αθανασιάδη & Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Θέμα: Η πολιτική της κυβέρνησης υποβαθμίζει και απαξιώνει το θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο Ν. Κοζάνης.

4. Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη στις 21/7/2010.
Θέμα: Κινδυνεύουν να χάσουν τα δεδουλευμένα τους οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ΠΔΣ.

5. Ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ Ιωάννη Πρωτούλη στις 28/9/2010.
Θέμα: Πληρωμή αξιολογητών και καταχωρητών στο πρόγραμμα ΠΔΣ.

6. Ερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ Μιχάλη Β. Μπεκίρη στις 18/01/2011.
Θέμα: Μη καταβολή δεδουλευμένων στην ΠΔΣ για τα σχολικά έτη 2008-09 & 2009-10.

7. Ερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ Μανόλη Σοφ. Στρατάκη στις 11/10/2011.
Θέμα: Πληρωμή αξιολογητών και καταχωρητών στο πρόγραμμα ΠΔΣ.

8. Ερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ Σταϊκούρα.
Θέμα: Σχετικά με το Πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και τη μη καταβολή αμοιβής σε Σχεδιαστές-Αξιολογητές.

9. Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη, Χρήστου Μαντά, Παναγιώτα Δριτσέλη, Τζένης Βαμβακά, Γιώργου Πάντζα, Έφης Γεωργοπούλου, Νίκου Συρμαλένιου στις 11/1/2013.
Θέμα: Απλήρωτοι παραμένουν οι αξιολογητές-σχεδιαστές του προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για τα σχολικά έτη 2008-2009 και 2009-2010.

10. Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη, Ελένης Γερασιμίδου, Γιάννη Γκιόκα και Γιώργου Λαμπρούλη στις 19/4/2013.
Θέμα: Να πληρωθούν άμεσα όσοι εργάστηκαν ως σχεδιαστές – αξιολογητές στο θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) κατά τα σχολικά έτη 2008-09 και 2009-10.

11. Ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ Γεωργίου Βαγιωνά στις 12/1/2016.
Θέμα: Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων σε όσους εργάστηκαν ως σχεδιαστές αξιολογητές στο θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) κατά τα σχολικά έτη 2008 – 2009 – 2010 στο Νομό Χαλκιδικής.

12. Ερώτηση των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ.κ Χαράς Κεφαλίδου, Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο στις 7/12/2016.
Θέμα: Πότε επιτέλους θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις όσων απασχολήθηκαν ως σχεδιαστές-αξιολογητές στο θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) κατά τα σχολικά έτη 2008-09 και 2009-2010.

Ενδεικτικές απαντήσεις Υπουργών Παιδείας – Οικονομικών στις ερωτήσεις βουλευτών.
1. Έχετε δίκιο όσον αφορά τους συντονιστές της πρόσθετης διδακτικής στήριξης και θέλω να πω ότι αυτό είναι άλλο ένα από τα παράδοξα, τα οποία παραλάβαμε. Επιτρέψτε μου να τονίσω ότι η ανευθυνότητα που διαπιστώσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν πέραν κάθε φαντασίας στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς σχεδιάστηκε μία πολιτική, χωρίς να υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια, χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη στον προϋπολογισμό τότε, όταν αποφασίστηκε.
Αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι προσπαθούμε να βρούμε μία λύση για το θέμα γιατί καταλαβαίνουμε ότι είναι απόλυτα δίκαιο το αίτημα των ανθρώπων αυτών που έχουν εργαστεί και δεν υπάρχει το πλαίσιο αυτή τη στιγμή για να πληρωθούν. Εξετάζουμε ακόμα και τη λύση νομοθετικής ρύθμισης για τους συντονιστές. Πάντως σε κάθε περίπτωση, είναι ένα θέμα που μας απασχολεί και προσπαθούμε να βρούμε και σ’ αυτό λύση (κ. Φωτεινή Γεννηματά Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων).
2. Το υπ. Παιδείας εξετάζει τις δυνατότητες επίλυσης του ζητήματος (εξόφληση των οφειλών στους καθηγητές για τα έτη 2008,9,10) που αφορά τους Σχεδιαστές – Αξιολογητές για τις αποζημιώσεις, των οποίων το νομοθετικό πλαίσιο δημιουργεί κώλυμα (κ. Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου, Υφυπουργός Παιδείας).
3. Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. θα εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών προς το οποίο διαβιβάζεται το παρόν με φωτοαντίγραφο της Ερώτησης (22/1/2016) (κ. Νίκος Φίλης, Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ).
4. Αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων (21/12/2016) (κ. Γεώργιος Χουλιαράκης , Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών).

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *