Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο “Εκδήλωση Παραρτήματος Κομοτηνής με θέμα : Δημιουργική Γραφή & Φιλαναγνωσία (18/5/2022)”.

Δελτίο Τύπου

Δημιουργική Γραφή & Φιλαναγνωσία

Η λογοτεχνία στην εκπαίδευση

Το Παράρτημα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή σε συνεργασία με την  Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στα πλαίσια της προσπάθειας επικαιροποίησης και εμβάθυνσης των γνώσεων των φοιτητών, αποφοίτων και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα της επιστήμης τους, σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα  «Δημιουργική Γραφή & Φιλαναγνωσία. Η λογοτεχνία στην εκπαίδευση» που θα υλοποιηθεί την Τετάρτη, 18 Μαϊου 2022 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κτιρίου Νέστορος Τσανακλή (Δημοκρίτου και Στουκόπουλου, Κομοτηνή)

Το πρόγραμμα των εισηγήσεων-παρουσιάσεων διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Ιακωβίδου Σοφία (ΣΕΠ ΔΓΡ ΕΑΠ, Επ. Καθ.  ΤΕΕΠΗ ΔΠΘ) «Σε τι χρησιμεύει η θεωρία της λογοτεχνίας σε ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής;»

Κιοσσές Σπύρος (ΣΕΠ ΕΑΠ, Ε.ΔΙ.Π. ΤΕΦ ΔΠΘ) «Η φιλαναγνωσία και η δημιουργική γραφή στη λογοτεχνική εκπαίδευση»

Βλαστάρης Κωνσταντίνος (ΣΕΕ ΠΕ 70 -ΠΕΚΕΣ ΑΜΘ) «Η τάξη ως εργαστήριο δυνητικής λογοτεχνίας. Το παιχνίδι των αυτοδεσμευτικών κανόνων στη δημιουργική γραφή»

Στοφόρος Κωνσταντίνος (Δημοσιογράφος, Συγγραφέας) «Ένα βιβλίο δεν μένει ποτέ από βενζίνη: Εννιά τρόποι και πολλοί λόγοι για να γίνει το βιβλίο μέρος της καθημερινότητάς μας – Φτιάχνοντας το δικό μας παραμύθι»

Στους συμμετέχοντες θα υπάρχει προς διανομή έντυπο υλικό του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιείται από το 2015 από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Λόγω των περιορισμένων θέσεων απαιτείται υποβολή αίτησης  συμμετοχής στην παρακάτω φόρμα  (εδώ)

Για περαιτέρω πληροφορίες, επικοινωνήστε με

το Παράρτημα ΕΑΠ Κομοτηνής,  Τηλ. 2531030404, Emai: anmakedonia@eap.gr

την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης ΑΜΘ,  Τηλ 25310 83510, Emai: pdeamthr@sch.gr

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *