Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: 10η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία με το Παράρτημα της Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει την 10η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη από 25 έως 29 Απριλίου 2018 με εισηγητές από δεκάδες χώρες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων καθώς και Πανεπιστημίων στον συνεδριακό χώρο της Helexpo.
Επιθυμώντας να συμβάλει ενεργά στον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και την ανακήρυξη από το Υπουργείο Παιδείας του 2018 ως «Έτος Μαθηματικών», η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος αποφάσισε να εντάξει τη θεματολογία, τις κεντρικές ομιλίες και τις παράλληλες εκδηλώσεις της 10ης Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας μέσα στο πλαίσιο αυτής της επετείου.
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας οι στόχοι της ανακήρυξης του 2018 ως «Έτος Μαθηματικών» είναι:

 Να προβληθεί και να αναδειχθεί η σημασία των Μαθηματικών και ο ρόλος τους στη δημιουργία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού.

 Να ενισχυθεί το ενδιαφέρον για τα Μαθηματικά, την ιστορία και τη διδασκαλία τους.
Προωθώντας αυτούς τους στόχους η Δ.Ε. του Παραρτήματος επιλέγει ως κεντρικό θέμα της 10ης Μαθηματικής Εβδομάδας το εξής:

Τα Μαθηματικά – Ρίζα των Επιστημών

Την διοργάνωση αναλαμβάνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία (Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας) με στόχο τη διάδοση της Μαθηματικής σκέψης και την ανάδειξή της μέσα από την καθημερινότητα.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της 10ης Μαθηματικής Εβδομάδας, θα διοργανωθούν πολλές εκδηλώσεις και ομιλίες, καθώς επίσης σεμινάρια, εργαστήρια και άλλα, το περιεχόμενο των οποίων παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα. Τα θέματα αυτά μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση και να δώσουν ιδέες για την οργάνωση των δραστηριοτήτων που θα γίνουν στις σχολικές μονάδες στο πλαίσιο τόσο των δημιουργικών εργασιών και της θεματικής εβδομάδας, όσο και των εκδηλώσεων για το «ΕΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ».
Κάθε χρόνο τιμούν με την παρουσία τους τη Μαθηματική Εβδομάδα σπουδαίοι καθηγητές και προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικά φέτος έχουν δηλώσεις ως εισηγητές 130 όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, Δημόσιας και Ιδιωτικής από 10 χώρες της Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής.
Η 10η Μαθηματική Εβδομάδα θα φιλοξενήσει μεταξύ άλλων και τον διάσημο Έλληνα μαθηματικό Δημήτριο Χριστοδούλου.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την σχετική ανακοίνωση  

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *