ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος: CHEM GENERATION, Χτίζοντας με χημικά μόρια, Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου

Chem Generation: Η ενεργή και βιωματική ενασχόληση των μαθητών με τη Χημεία, η ανακάλυψη της διασκεδαστικής πλευράς της επιστήμης αυτής και η κατανόηση του ρόλου της χημείας στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Στόχοι

Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ενδιαφέροντα διαδραστικά πειράματα χημείας και να ανακαλύψουν τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει η επιστήμη αυτή στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων, αλλά και παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η διάσωση του πλανήτη. Οι μαθητές έρχονται επίσης σε επαφή με την έννοια της κυκλικής οικονομίας, ένα σύστημα αναγέννησης στο οποίο ελαχιστοποιούνται οι εισροές πόρων και τα απόβλητα, οι εκπομπές και η διαρροή ενέργειας με την επιβράδυνση, της μείωση της υλικών και ενέργειας

Η δράση θα φέρει τους μαθητές σε επαφή με τη χημεία ενώ με βιωματική προσέγγιση παρουσιάζει στους μαθητές τα στοιχεία του Περιοδικού Πίνακα.

Ενότητα Α: CHEM GENERATION: 4 αλληλένδετα πειράματα χημείας με θέμα το περιβάλλον:

  • Α. Πείραμα όπου οι μαθητές δημιουργούν πραγματικό σύστημα για φιλτράρισμα νερού
  • Β. Πείραμα για ανακύκλωση χαρτιού
  • Γ. Πείραμα με βιοδιασπώμενα πλαστικά
  • Δ. Πείραμα για ανακύκλωση μετάλλων

Ενότητα Β: Χτίζοντας με χημικά μόρια (το BINGO της Χημείας): Ο περιοδικός πίνακας γίνεται διασκεδαστικός και τα χημικά μόρια παίρνουν ζωή στα χέρια των μαθητών. Με αφορμή το έτος του εορτασμού του περιοδικού πίνακα στο πρόγραμμα αυτό οι μαθητές απαντούν σε ερωτήσεις που αφορούν τα στοιχεία του ΠΔ κερδίζουν άτομα και δεσμούς και προσπαθούν να φτιάξουν οργανικά μόρια.

Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε με την σχετική ιστοσελίδα 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *