ΔΟΕ: Αίτημα εξαίρεσης εκπαιδευτικών που μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις από το μέτρο των δύο (2) επιβατών ανά όχημα

Επιστολή με θέμα: Αίτημα εξαίρεσης εκπαιδευτικών που μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις από το μέτρο των δύο (2) επιβατών ανά όχημα απέστειλε στους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας καθώς και στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων το Δ.Σ. της ΔΟΕ.

Το κείμενο της επιστολής . . .

Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης  για γενικό lockdown, από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, ξεκινούν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα που περιορίζουν τις μετακινήσεις, ενώ θέτουν περιορισμό επιβατών στα αυτοκίνητα μέχρι δύο (2) άτομα.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί πολύ σοβαρό πρόβλημα σε συναδέλφους μας, ιδιαίτερα των επαρχιακών περιοχών,  οι οποίοι  είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται προς και από τις σχολικές τους μονάδες καλύπτοντας  πολύ μεγάλες αποστάσεις. Δεδομένου του γεγονότος ότι τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ ήδη περιορίζονται και πολλοί από τους συναδέλφους μας δεν έχουν δικό τους όχημα, το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, ιδιαίτερα για όσους εκπαιδευτικούς υπηρετούν σε άλλο νομό από αυτόν του τόπου διαμονής τους.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις οι συνάδελφοι αναγκάζονται (για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο μεγάλο οικονομικό κόστος)   να μετακινούνται σε ομάδες μεγαλύτερες των δύο (2) επιβατών ώστε να επιμερίζονται τα έξοδα μετακίνησης. Είναι σαφές ότι ο περιορισμός στα δύο (2) άτομα ανά αυτοκίνητο θα επιφέρει στους συναδέλφους μεγάλη οικονομική επιβάρυνση ενώ κάποιοι που δεν διαθέτουν μέσο μετακίνησης δεν θα μπορούν από τη Δευτέρα να μετακινηθούν προς και από τη σχολική τους μονάδα.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά την εξαίρεση των εκπαιδευτικών αυτών από το μέτρο περιορισμού των δύο (2) επιβατών με την απαραίτητη τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικής προστασίας. Αναφερόμαστε, άλλωστε, σε πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στον ίδιο εργασιακό χώρο και εργάζονται εν μέσω lockdown.

Πατήστε ΕΔΩ για να το κατεβάστε σε PDF

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *