Διημερίδα Φιλολόγων: Γλώσσα, Ιστορία, αξίες και πολιτισμός στο σύγχρονο σχολείο: Αναζητώντας δρόμους ανανέωσης των φιλολογικών μαθημάτων

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες” του Ιονίου Πανεπιστημίου, τα εκπ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου και η επιστημονική ένωση Νέα Παιδεία διοργανώνουν συνέδριο με τίτλο

“Γλώσσα, Ιστορία, Αξίες και Πολιτισμός: Αναζητώντας δρόμους ανανέωσης των φιλολογικών μαθημάτων”,

10-11 Φεβρουαρίου 2018, στα εκπ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου, Ελ. Βενιζέλου 112-114, Περιστέρι.

Εισηγητές είναι έγκριτοι δάσκαλοι της πανεπιστημιακής, στην πλειονότητά τους, αλλά και της μέσης εκπαίδευσης καθώς και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, που αναδεικνύουν τη σχέση του πολιτισμού με την Γλώσσα και την Ιστορία.

Ενδεικτικά αναφέρονται: η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κυρία Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, η γνωστή ηθοποιός, σκηνοθέτρια και συγγραφέα κυρία Ξένια Καλογεροπούλου, ο Καθηγητής Φιλοσοφίας στο ΑΠΘ κ. Βασίλης Κάλφας, ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης, ο Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας κ. Φάνης Κακριδής, ο Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Birmingham κ. Δημήτρης Τζιόβας.

Με το κύρος και τις γνώσεις τους θα προσπαθήσουν, ο καθένας μέσα από το αντικείμενο εξειδίκευσής του, να φωτίσουν τη σημασία που έχει ή πρέπει να έχει ο πολιτισμός στη διδασκαλία του μαθήματος της Γλώσσας και της Ιστορίας στο σύγχρονο σχολείο, να θέσουν προβληματισμούς αλλά και να προτείνουν εναλλακτικούς διδακτικούς τρόπους των μαθημάτων.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το πρόγραμμα της διημερίδας 

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *