Διευκρινίσεις Μπαξεβανάκη για το θέμα της παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο

O Yφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης μιλώντας στον SKAI TV αναφέρθηκε στο θέμα  της παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο και τους λόγους για τους οποίους θα γίνεται αυτό.
Η δήλωση του κ. Μπαξεβανάκη

Στις συζητήσεις με τους Θεσμούς, ενόψει της τρίτης αξιολόγησης, να το πούμε και δημόσια, υπήρξε η απαίτηση από την πλευρά τους να αυξηθεί το διδακτικό ωράριο  των εκπαιδευτικών, να διδάσκουν περισσότερες ώρες την εβδομάδα και επίσης να υπάρξει η ατομική αξιολόγηση.

Και τα δύο αυτά σχέδια δεν υπάρχουν πια στο τραπέζι. Οι απαιτήσεις αυτές αποκρούστηκαν και έχουν φύγει εκτός συμφωνίας. Αυτό που υπάρχει είναι η παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα. Ανεξάρτητα από τις ώρες διδασκαλίας τους, να παραμένουν στο σχολείο σε όλη τη διάρκεια του εργάσιμου χρόνου.

Αυτό είναι νομοθετημένο από το 1985. Αλλά ο νομοθέτης όμως τότε καθόρισε ότι οι εκπαιδευτικοί παραμένουν στο σχολείο εφόσον τους έχουν ανατεθεί εξωδιδακτικές εργασίες, γραφειοκρατικές ή άλλου είδους, για να τις εκτελούν.

Αυτό το πράγμα θα επαναληφθεί στο νομοσχέδιο που θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα για τα προαπαιτούμενα, απλώς θα καθορίζεται  με μεγαλύτερη λεπτομέρεια ποιες είναι αυτές οι υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών, για ποιο λόγο να παραμένουν στο σχολείο, ποια είναι τα καθήκοντα  που έχουν πέραν της διδασκαλίας και εφόσον υπάρχουν  τέτοια καθήκοντα να παραμένουν στο σχολείο για όσο χρειάζεται να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *