Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, «Περὶ τῶν Κυκλάδων νήσων, Το Αρχαιολογικό Έργο στις Κυκλάδες»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων διοργανώνει σε συνεργασία με τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή και με τη στήριξη του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείoυ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα:
«Περὶ τῶν Κυκλάδων νήσων, Το Αρχαιολογικό Έργο στις Κυκλάδες»

στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, από την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, από τις 9.00 π.μ έως και τις 21.00 μ.μ.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι να δημοσιοποιηθεί στους ειδικούς και το ευρύ κοινό το πολύπλευρο αρχαιολογικό έργο, που συντελείται τα τελευταία χρόνια στα νησιά των Κυκλάδων από τους φορείς της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, τα Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα και τις Ξένες Αρχαιολογικές Σχολές.
Οι θεματικές του Συνεδρίου καλύπτουν διαχρονικά από την απώτερη Προϊστορία έως και τους Νεώτερους Χρόνους ενδεικτικά τους παρακάτω τομείς:
α) το Ανασκαφικό ερευνητικό έργο, έρευνες πεδίου (σωστικές και συστηματικές ανασκαφές, επιφανειακές έρευνες), ειδικές μελέτες υλικού, καθώς και ευρύτερες συνθετικές μελέτες.
β) τη συντήρηση και την αναστήλωση μνημείων σε σχέση με εργασίες ανάδειξης και ανάπλαση αρχαιολογικών χώρων,
γ) το έργο που συντελείται στα Μουσεία και Αρχαιολογικές Συλλογές των νησιών με περιοδικές εκθέσεις, επανεκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες συναφείς δράσεις.

Το συνέδριο διοργανώνεται  προς τιμήν της Φωτεινής Ζαφειροπούλου, Επίτιμης Εφόρου Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, και εις μνήμην του Νικόλαου Ζαφειρόπουλου, Εφόρου Αρχαιοτήτων Κυκλάδων (1959-1972), ως συμβολικό αντίδωρο για την πολύπλευρη προσφορά τους στην προστασία, μελέτη και ανάδειξη των κυκλαδικών αρχαιοτήτων.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το πρόγραμμα  

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *