Δημόσια Ι.Ε.Κ.: Επιστολές προς το ΥΠΠΕΘ. Αναφορές σε αδυναμία κάλυψης Λειτουργικών Δαπανών. Προβλήματα στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+ 2018

Στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. αναρτήθηκαν δύο επιστολές που το Δ.Σ. της Ένωσης απηύθυνε στον υπουργό Παιδείας και μέσω των οποίων κοινοποιεί σοβαρά προβλήματα που επηρεάζουν, σύμφωνα με την Ένωση,  την ομαλή λειτουργία των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.

Στην πρώτη επιστολή με ΑΠ: 1 / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 16-1-2018 και θέμα:  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Δ.ΙΕΚ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ, γίνεται αναφορά στην ανάγκη για άμεση κάλυψη των λειτουργικών δαπανών προκειμένου να μπορέσουν τα ΔΙΕΚ όλης της χώρας να ανταποκριθούν στο έργο τους ενόψει των τελικών εξετάσεων, το κλείσιμο του εξαμήνου και την έναρξη του επομένου.

Στα ΔΙΕΚ, αναφέρεται στην επιστολή, τελείωσε όλο το χειμερινό εξάμηνο, χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, χωρίς έντυπα – γραφική ύλη – toner – μελάνια – φωτοτυπικό χαρτί, ενώ ζητιάνεψαν τα υλικά εκπαίδευσης από επιχειρήσεις, οι οποίες ανταποκρίθηκαν για να γίνουν τα μαθήματα στις ειδικότητες της Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής, Αρτοποιίας κλπ. Για όσα μαθήματα δεν έφτασαν τα προσφερόμενα υλικά εκπαίδευσης, από τις ευγενικές προσφορές, πλήρωσαν οι καταρτιζόμενοι από την τσέπη τους. Επίσης την γραφική ύλη για την εκπαίδευση την ανέλαβαν οι εκπαιδευτές και οι καταρτιζόμενοι.
Στην παρούσα χρονική στιγμή δεν μπορούν να γίνουν εξετάσεις αφού δεν λειτουργούν τα φωτοτυπικά χωρίς toner και φωτοτυπικό χαρτί, οι εκτυπωτές χωρίς μελάνια, ενώ δεν υπάρχουν κόλες για τους διαγωνισμούς.

Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται το δεύτερο μεγάλο θέμα που απασχολεί τα ΔΙΕΚ και που είναι τα ευρωπαϊκά προγράμματα που
υλοποιούν  στο πλαίσιο Erasmus+ ήτοι:
α. Αποπληρωμή παλαιών προγραμμάτων που ολοκληρώθηκαν στους δικαιούχους (20%),

β. Πληρωμή προγραμμάτων τρεχούσης περιόδου που πραγματοποιήθηκαν με τα χρήματα που κατέβαλαν οι δικαιούχοι από τις τσέπες τους,

γ. Πραγματοποίηση υπολοίπων προγραμμάτων Erasmus 2017 και

δ. Προγραμματισμός για την υποβολή των νέων προγραμμάτων του Erasmus 2018.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την επιστολή της 16/1/2018 

Στην δεύτερη επιστολή με ΑΠ: 2 / ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 25-1-2018 και θέμα: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Δ.ΙΕΚ  γίνεται αναφορά στις δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στη διαδικασία υποβολής προτάσεων υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ERASMUS+.

Γνωστοποιείται τι πάγιο αίτημα των ΔΙΕΚ η υποβολή και υλοποίηση των σχεδίων τους να γίνεται από κάθε ένα ΔΙΕΚ χωρίς να παρεμβάλλεται το ΙΝΕΔΙΒΙΜ το οποίο λειτουργεί ως τροχοπέδη στην υλοποίηση και ροή των σχεδίων των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.
Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την επιστολή της 25/1/2018

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *