Γ. Μαυρωτάς: Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας για την αναστολή του καινοτόμου προγράμματος επιμορφωτικών επισκέψεων και αθλητικών δραστηριοτήτων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) “Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kid’s Athletics”

Την αναστολή του καινοτόμου προγράμματος επιμορφωτικών επισκέψεων και αθλητικών δραστηριοτήτων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) “Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kid’s Athletics” αναδεικνύει με ερώτησή του στη Βουλή ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και βουλευτής Αττικής με «Το Ποτάμι», Γ. Μαυρωτάς, προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κ. Γαβρόγλου.

Το πρόγραμμα που παρέχεται εντελώς δωρεάν σε μαθητές δημοτικών σχολείων, υλοποιείται με επιτυχία από το 2010, με 184.500 μαθητές από 2.203 σχολεία από όλη την Ελλάδα να το έχουν παρακολουθήσει.

Η μεταβολή της στάσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σε σχέση με το πρόγραμμα, όταν μέχρι και το περσινό σχολικό έτος (και με την παρούσα ηγεσία του) συνεργαζόταν για την υλοποίησή του, αλλά και η απαξιωτική στάση της ηγεσίας του Υπουργείου έναντι της Ε.Ο.Ε., του κορυφαίου αθλητικού φορέα της χώρας, δημιουργούν εύλογες απορίες.

Ως εκ τούτου, ο κ. Μαυρωτάς ζητά ενημέρωση για το πού οφείλεται η μεταβολή της στάσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ., όσον αφορά στο επιτυχημένο αυτό πρόγραμμα, αλλά και αν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες (έκδοση εγκυκλίου, διαθέσεις υπαλλήλων) με σκοπό την έστω και καθυστερημένη υλοποίησή του για το τρέχον σχολικό έτος.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ανακοίνωση με το πλήρες κείμενο της ερώτησης 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *