Γκάφα του ΥΠΠΕΘ: Τύπωσαν σχολικό βιβλίο που εγκρίθηκε από το ΙΕΠ και στη συνέχεια το κατάργησαν

Όπως αναφέρει η εφημερίδα τα ”ΝΕΑ”, ενώ το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής είχε προτείνει για τα Μαθηματικά κατεύθυνσης τη διδασκαλία και του βιβλίου της Γενικής Παιδείας, το βιβλίο αυτό ”κόπηκε” την τελευταία στιγμή από το υπουργείο Παιδείας.

Βεβαίως η εντολή για να τυπωθεί είχε δοθεί εδώ και ένα μήνα και το βιβλίο περίμενε σε στοίβες στα σημεία διανομής του πρώην Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών βιβλίων (νυν Διόφαντου) για να αποσταλεί στα σχολεία στις 24 του μήνα.

Πρόκειται για το βιβλίο «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής», το οποίο μέχρι πέρυσι το διδάσκονταν όλοι οι μαθητές ως μάθημα Γενικής Παιδείας.

Την επόμενη χρονιά όμως, λόγω του νέου εξεταστικού συστήματος, το μάθημα αυτό θα διδάσκεται στη Γ’ Λυκείου μόνο στους μαθητές των κατευθύνσεων Θετικών Επιστημών και Οικονομίας και μάλιστα επί έξι ώρες εβδομαδιαίως.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, τα περίπου 70.000 βιβλία που έχουν τυπωθεί είναι πλέον άχρηστα ενώ εκπαιδευτικοί των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας υπολογίζουν ότι το ποσό εκτύπωσης των βιβλίων επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του υπουργείου αρκετές χιλιάδες ευρώ.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *