Β ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής: Να αποσυρθεί άμεσα η μηνυτήρια αναφορά κατά των μελών της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχολική Επιτροπή Δήμου Διονύσου

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής ενημερώθηκε, στην τελευταία Συνεδρίασή του,  για μηνυτήρια αναφορά εις βάρος των μελών της  Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου. Θύμα των διώξεων είναι και οι Εκπαιδευτικοί, μέλη της ΕΛΜΕ μας, που συμμετέχουν, λόγω θέσης, στη Σχολική Επιτροπή.

Οι Συνάδελφισσες/οι Εκπαιδευτικοί καλούνται από τις δικαστικές αρχές να απαντήσουν σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Δήμαρχος του Δήμου Διονύσου. Αναγκάζονται σε μια επίπονη διαδικασία απόδειξης της νομιμότητας των πεπραγμένων της Σχολικής Επιτροπής στην οποία είχαν γνωμοδοτικό και μόνο ρόλο. Ο σημερινός Δήμαρχος πήρε τη σκυτάλη των διώξεων κατά των συναδέλφων εκπαιδευτικών από το προηγούμενο. Η κατάσταση έντασης και αλληλοκατεγγελιών είναι πλέον εκτός ορίων. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι Συνάδελφοι είναι θύματα των τοπικών αυτοδιοικητικών ανταγωνισμών. Οι προηγούμενοι καταγγέλλουν τους επόμενους και το  αντίστροφο οδηγώντας σε αδιέξοδο τη λειτουργία της σχολικής επιτροπής. Τέτοια φαινόμενα υπονομεύουν και παραλύουν τη σχέση, ζωτικής σημασίας, μεταξύ Δήμου και σχολείων. Μοναδικά θύματα των τυφλών αυτών ανταγωνισμών είναι οι μαθητές, τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί.

Οι εκπαιδευτικοί που, να σημειωθεί, συμμετέχουν στη Σχολική Επιτροπή  εξ ορισμού  και όχι από προσωπική επιλογή, βρίσκονται αντιμέτωποι με διώξεις χωρίς να έχουν την παραμικρή συμμετοχή στην οικονομική διαχείριση. Οι συνάδελφοι διασύρονται κοινωνικά, εξουθενώνονται ψυχολογικά  και βλάπτονται οικονομικά καθώς είναι αναγκασμένοι/ες να καταφύγουν σε νομική στήριξη. 

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής στηρίζει τις συναδέλφισσες και ζητά να:

α) Να αποσυρθεί άμεσα  η μηνυτήρια αναφορά καινα αναζητηθούν ευθύνες σε εκείνους που πράγματι έχουν, αν έχουν, και όχι να τσουβαλιάζονται όλοι σε αόριστες και γενικόλογες αναφορές.

β) Να μην αποδεχτεί κανείς συνάδελφος εκπαιδευτικός διορισμό στη σχολική επιτροπή του Δήμου Διονύσου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδικαιολόγητη και άδικη δίωξη των συναδελφισσών.

Το  ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ συμπαραστέκεται και στηρίζει τις συναδέλφισσες στην αναίτια δοκιμασία τους και θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις του, στην περίπτωση που δεν αποσυρθεί άμεσα η μηνυτήρια αναφορά, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να αποχωρήσουν από όλες τις σχολικές επιτροπές των δήμων της περιοχής ευθύνης της Β ΈΛΜΕ Αν. Αττικής  που συμμετέχουν.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ανακοίνωση της Β΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *