Ανακοίνωση των Επιστημονικών Ενώσεων Φυσικών Επιστημών

Κοινό δελτίο τύπου εξέδωσαν οι Επιστημονικές Ενώσεις Φυσικών επιστημών μετά την συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018.

Η συνάντηση, διάρκειας σχεδόν 2 ωρών, αναφέρεται στο δελτίο τύπου, διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και με μεγάλη ειλικρίνεια εκατέρωθεν.
Οι Επιστημονικές Ενώσεις αναφέρθηκαν στην μεγάλη ανησυχία τους:
1. για την συνεχή υποβάθμιση και συρρίκνωση της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών από το Γυμνάσιο μέχρι και το Λύκειο,
2. για τον αποσπασματικό χαρακτήρα των αλλαγών, και την έλλειψη στοχοθεσίας από πλευράς ΙΕΠ,
3. για τις δυσμενείς κοινωνικές συνέπειες που θα έχει η υποβάθμιση της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών στην εκπαίδευση τόσο του μελλοντικού πολίτη, όσο και του μελλοντικού επιστήμονα

Ο Υπουργός εξέφρασε την αγωνία του για τις παθογένειες που έχει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα εξαιτίας της πίεσης που ασκούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις στο ρόλο και τη φυσιογνωμία της Λυκειακής βαθμίδας και ζήτησε τις απόψεις των ενώσεων.
Με πρωτοβουλία του Υπουργού έχει οριστεί δεύτερη συνάντηση την Τετάρτη 25-4- 18 με ατζέντα την καταγραφή των συλλογικών και κλαδικών θεμάτων για το σύνολο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την οποία θα ακολουθήσει μια τρίτη για την κατάθεση προτάσεων.
Οι ΕΕ ευχαρίστησαν τον Υπουργό για την θεσμική αντιμετώπιση και την διάθεση συνεργασίας και τον διαβεβαίωσαν ότι επιθυμούν να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το κοινό Δελτίο Τύπου 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *