Ανακοίνωση Συντονιστικού Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών: Παρασκευή 9/3 Πανεκπαιδευτική Πανελλαδική Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας

Με ανάρτηση στης ιστοσελίδα της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. το Συντονιστικό Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών καλεί σε Πανεκπαιδευτική Πανελλαδική Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 9/3/2018.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς, αναφέρεται στην ανακοίνωση,  που έδωσαν δυναμικό «παρών» στις χθεσινές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Με αποφασιστικότητα, ορμή και πάθος σπάσαμε τη σιωπή και τη συναίνεση του «τίποτα δεν γίνεται», του «τίποτα δεν αλλάζει», κάνοντας την οργή και την αγανάκτησή μας ανυποχώρητο αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματα των μαθητών μας! Η μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση στις 2/3 ήταν μόνο η αρχή, κλιμακώνουμε τον αγώνα και συνεχίζουμε δυναμικά!

Καταγγέλλουμε τη βία και τα χημικά των ΜΑΤ που το Υπουργείο παρέταξε απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα. Συνάδελφοι με ανοιχτά κεφάλια, δακρυγόνα και ξύλο ήταν η απάντηση του Υπουργείου στα αιτήματα των εκπαιδευτικών να δοθεί τέλος στην χρόνια αδιοριστία, το εκπαιδευτικό μνημόνιο και τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και τις ζωές μας! Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Παιδείας απουσίαζε, αγνοώντας επιδεικτικά το πανελλαδικό κάλεσμα των εκπαιδευτικών σωματείων και Ομοσπονδιών, που εδώ και ένα μήνα ήταν γνωστό! Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν! Αντίθετα μας πεισμώνουν!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η χθεσινή κινητοποίηση μας δείχνει το δρόμο. Οι συλλογικές διαδικασίες του προηγούμενου διαστήματος, οι αποφάσεις των επιτροπών αγώνα των αναπληρωτών και των σωματείων μας δυνάμωσαν τη φωνή μας και ένωσαν τους εκπαιδευτικούς. Μετά το τέλος της πολύωρης μάχης που έδωσαν οι εκπαιδευτικοί μέσα και έξω από το Υπουργείο, παρά την καταστολή και την τρομοκρατία, γεμίσαμε το Υπουργείο Παιδείας στην πιο μαζική συνέλευση αγώνα με τη συμμετοχή πάνω από 1000 εκπαιδευτικούς-μόνιμους και αναπληρωτές- πλάι πλάι με τους μαχόμενους φοιτητές!

Το επόμενο διάστημα καλούμε όλους και όλες να δώσουμε τις δυνάμεις μας για τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα παντού σε κάθε σωματείο, να συμμετάσχουμε μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων μας! Να θέσουμε τα αιτήματα και να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς 25.000 τουλάχιστον αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
  • Εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων -προς τα πάνω- μονίμων και αναπληρωτών.
  • Κάλυψη όλων των κενών με βάση τις πραγματικές ανάγκες, επαναφορά του δασκάλου στο ολοήμερο, κάλυψη όλων των ωρών με τις αντίστοιχές ειδικότητες εκπαιδευτικών σε α/βάθμια και β/βάθμια, πλήρης επαναλειτουργία της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης με διαφανείς προσλήψεις από τους πίνακες αναπληρωτών, λειτουργία όλων των αναγκαίων τμημάτων ένταξης, 1 εκπ/κός παράλληλης στήριξης για κάθε μαθητή/τρια, πλήρης ένταξη των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο, καμία συγχώνευση τμήματος. Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη για στοιχειωδώς καλύτερα μαθησιακά και παιδαγωγικά αποτελέσματα.
  • Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.
  • Δε θα επιτρέψουμε στο Υπουργείο Παιδείας να παίξει άλλο με τις ζωές μας! Θα δώσουμε συνολικά τη μάχη ενάντια στο εκπαιδευτικό μνημόνιο, ενάντια στις συγχωνεύσεις, το κλείσιμο τμημάτων και σχολείων, το 30ωρο, την επιδίωξη αύξησης του ωραρίου, το «Νέο Λύκειο και ΕΠΑΛ», ενάντια στην αξιολόγηση, τις απολύσεις και την πειθάρχηση μας! Θα δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας, των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών, θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για το δικαίωμα μας στην μόνιμη και σταθερή εργασία!

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ανακοίνωση 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *