Ίδρυμα Ωνάση: Hack the Map-Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακών έργων για την Μεγάλη Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή

Το ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ και η ΩΝΑΣΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, με αφορμή τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, διοργανώνουν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ψηφιακών έργων «Hack the Map: Η Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή», σε συνεργασία με το Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς των Γενικών Αρχείων του Κράτους / Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας και το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Νέες τεχνολογίες, γρίφοι και σύμβολα σε έναν multimedia διαγωνισμό που εμπνέεται από έναν διάσημο, σπάνιο χάρτη και προσκαλεί ομάδες μαθητών να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό παιχνίδι, μια ψηφιακή ιστορία ή εφαρμογές εικονικής (VR) και επαυξημένης (AR) πραγματικότητας.

Απευθύνεται σε ομάδες μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε δημόσιες ή ιδιωτικές σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας (Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ, Εσπερινά, Καλλιτεχνικά, Εκκλησιαστικά κ.λπ.).

Δήλωση συμμετοχής

Φτιάξτε την ομάδα σας και στείλτε την ψηφιακή σας πρόταση από 15 Ιανουαρίου έως 19 Φεβρουαρίου 2021 στην εκπαιδευτική πλατφόρμα.

Πληροφορίες:
Τ. 210 3713000
E-mail: education@onassis.org

Εκπαιδευτική πλατφόρμα-υποστηρικτικό υλικό

Μπείτε σήμερα στην εκπαιδευτική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει με υλικά κάθε συμμετέχουσα μαθητική ομάδα και τους εκπαιδευτικούς.

Χρονοδιάγραμμα

15.01–19.02.2021
Α’ φάση διαγωνισμού υποβολής αιτήσεων/ψηφιακών προτάσεων σχολικών ομάδων

05.03.2021
Ανακοίνωση κατ’ ελάχιστον 12 επικρατέστερων έργων

05.03.2021–12.05.2021
Β’ φάση διαγωνισμού υποβολής ψηφιακών έργων

31.05.2021
Ανακοίνωση βράβευσης 4 καλύτερων ψηφιακών έργων

Κόστος συμμετοχής

Δωρεάν

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *