Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών: Ανακοίνωση Πρόσκλησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων ακαδ. έτους 2020-2021. Έως 16/12 η υποβολή αιτήσεων

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (I.K.Y.), στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών  που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)- ακαδ. έτος 2020-21» και σε εφαρμογή του Κανονισμού του Προγράμματος (Απόφαση 53552/Ζ1/12-05-2022, ΦΕΚ 2412/B’/16-05-2022) προκηρύσσει κατ’ εκτίμηση 3.000 προπτυχιακές υποτροφίες σε επιμελείς φοιτητές/τριες που σπουδάζουν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και ανήκουν σε Ευπαθείς  Κοινωνικές Ομάδες.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Οι υποτροφίες απευθύνονται σε επιμελείς φοιτητές/τριες των ΑΕΙ της χώρας και αποσκοπούν στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αυτών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα και ανήκουν σε Ευπαθείς  Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ), ώστε να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες, αφού μελετήσουν προσεκτικά τη σχετική «Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων», καλούνται να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας στη διαδικτυακή εφαρμογή (https://ams.iky.gr) το αργότερο έως και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 16.00. Όλες οι σχετικές πληροφορίες και λεπτομέρειες του Προγράμματος παρέχονται στον ιστότοπο του ΙΚΥ https://www.iky.gr/el/upotrofies-gr/proptixiako-gr/ypotrofies-eko/eko-2020-2021 .

             Σημαντικές επισημάνσεις: Κατά την υποβολή της αίτησης, εφιστούμε την προσοχή σας στα ακόλουθα:

  • Η βεβαίωση που θα σας χορηγήσει η Σχολή σας να είναι σύμφωνη με το Υπόδειγμα του Παραρτήματος 1 της ανωτέρω Πρόσκλησης Υποβολής Αιτήσεων. Παρακαλούμε να ελέγξετε την ακρίβεια και ορθότητα των δηλωθέντων στοιχείων.
  • Η Υπεύθυνη Δήλωση περί λήψης ή μη του στεγαστικού επιδόματος να έχει εκδοθεί από το gov.gr ή να έχει υπογραφεί πρωτοτύπως και να φέρει σφραγίδα με το γνήσιο υπογραφής από αρμόδια δημόσια Αρχή. Στην Υπεύθυνη Δήλωση ο/η υποψήφιος/α θα δηλώνει  μόνο μία από τις περιπτώσεις που αναγράφονται στην οικεία Πρόσκληση, κεφ. Ε’ άρθρο 7, παρ. δ’.
  • Η Δήλωση φορολογίας εισοδήματος και το εκκαθαριστικό σημείωμα να αφορούν στο φορολογικό έτος

Περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις (όροι, προϋποθέσεις, δικαιολογητικά, προθεσμίες κ.λπ.) παρέχονται από τα τηλέφωνα 210-3726357, -360, -371, -383, -408, -427 και μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου proptyhiaka@iky.gr.

Για ζητήματα που χρήζουν τεχνικής υποστήριξης (κωδικοί, σύνδεση, αποθήκευση αίτησης, online υποβολή κλπ) οι υποψήφιοι έχουν την δυνατότητα να ανοίξουν αίτημα στον σύνδεσμο https://www.iky.gr/support/ επιλέγοντας ως Θέμα Βοήθειας «Τεχνική Υποστήριξη: Προπτυχιακές Υποτροφίες/ Τεχνική Υποστήριξη/ Κωδικοί, σύνδεση, αποθήκευση, κτλ.».

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *