Ένωση Ελλήνων Φυσικών. 1ο Φεστιβάλ Σωματιδιακής Φυσικής & Τεχνολογίας για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με θέμα: ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΕΣ … ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών  διοργανώνει φεστιβάλ Σωματιδιακής Φυσικής & Τεχνολογίας για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με θέμα:

ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΕΣ … ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και στοχεύει στο να αναδείξει τις γνώσεις και τις πληροφορίες που μπορούν να αποκτήσουν οι μαθητές για την απαραίτητη τεχνολογία της έρευνας σχετικά με την αναζήτηση των νόμων των θεμελιωδών συστατικών της ύλης (quarks και λεπτόνια) και τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις.

Η απαραίτητη αυτή τεχνολογία των Ανιχνευτών και Επιταχυντών που έχει αναπτύξει η διεθνής επιστημονική κοινότητα για να αντιμετωπίσει τα θεμελιώδη ερωτήματα της δομής της ύλης, ανέδειξαν έναν επιστημονικό θρύλο επιτευγμάτων που πάρα πολλά από αυτά οδήγησαν στην απονομή βραβείων Nobel ΦΥΣΙΚΗΣ.

Οι εργασίες της συμμετοχής (περίληψη εργασίας) θα αποσταλούν στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών έως 30 Απριλίου 2018 και η πλήρης εργασία (πέντε σελίδες) έως 30 Μαΐου 2018 στο email: eefcern@gmail.com

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τέλη Ιουνίου του 2018  στην Ερέτρια Ευβοίας (Ξενοδοχείο Miramare) και παράλληλα σε πόλη της Β. Ελλάδας.
ΜΟΡΦΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ:
1.    Εργασία
2.    Παρουσιαση με διαφάνεις
3.    Χρήση H/Y με διάφορα λογισμικά
4.    Video
5.    Εικαστική έκθεση-έργα τέχνης (μακέτα, γλυπτά, πίνακας ζωγραφικής)
6.    Έκθεση φωτοφραφίας (προσωπικές φωτογραφίες ή σύνθεση κολάζ με ανάλογο θέμα

ΒΡΑΒΕΙΑ:
1η ομάδα: ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ 2018
2η ομάδα: ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ IΣTΑΙΑΣ 2018
3η ομάδα: ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ «Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ» ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ανακοίνωση της Ε.Ε.Φ. 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *