Ένωση Ελλήνων Φυσικών: Συστάσεις για τα θέματα της Φυσικής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρεται στην επικείμενη εξέταση του μαθήματος της Φυσικής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εξέδωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών .

Η ανακοίνωση περιέχει συστάσεις προς τους σηματοδότες σχετικά με το περιεχόμενο των θεμάτων.

Την Τρίτη, 22/06/2021, ολοκληρώνεται ο εισαγωγικός διαγωνισμός των Πανελλαδικών για την εισαγωγή στα Ανώτατα Ιδρύματα για τα Γενικά Λύκεια, με το απαιτητικό μάθημα της Φυσικής, το οποίο παντελώς αναιτιολόγητα και ενάντια στις απαιτήσεις της εποχής υποβαθμίζεται συνεχώς.

Η Ε.Ε.Φ., μετά την όχι και τόσο θετική εμπειρία των προηγουμένων ετών, ζήτα από τους θεματοδότες τα θέματα στα οποία θα κληθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές να διαγωνιστούν:

· να ελέγχουν την κριτική ικανότητα των μαθητών,

· να εξετάζουν Φυσική και όχι τεχνικές επίλυσης,

· να είναι κλιμακούμενης και διαβαθμισμένης δυσκολίας,

· να μπορούν να επιλυθούν σε εύλογο χρόνο κι όχι να χρειάζεται μαραθώνιος με ρυθμούς αγώνα των εκατό μέτρων.

Επίσης, οι θεματοδότες οφείλουν να λάβουν υπ΄ όψιν τους τις ιδιαίτερες συνθήκες υπό τις οποίες οι μαθητές μας εκπαιδεύτηκαν και καλούνται να διαγωνιστούν, όπως και τη ψυχοσωματική επιβάρυνση που υπέστησαν σε μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους.

Η Ε.Ε.Φ. αιτείται την παρουσία εκπροσώπων των Επιστημονικών Ενώσεων, σε ρόλο παρατηρητή, στις επιτροπές όλων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, καθώς η διδακτική εμπειρία των μελών τους θα διασφαλίσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό το κύρος των διαγωνισμών.

Είναι καιρός να συζητήσουμε δημόσια για το τι και το πως των εισαγωγικών διαγωνισμών.

Η Ε.Ε.Φ. εύχεται καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους και να θυμούνται ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μία από τις πολλές ευκαιρίες που θα τους προσφερθούν στη ζωή τους.

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Φ.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *