Ένωση Ελλήνων Φυσικών: Στις 7/5 για την Ε΄ και στις 8/5 για την ΣΤ΄ τάξη η δεύτερη φάση του 10ου Πανελλήνιου διαγωνισμού Φυσικής Δημοτικού

Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας με θέμα την αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής της Β΄ φάσης του 10ου Πανελλήνιου διαγωνισμού Φυσικής για την ΣΤ΄ Δημοτικού απέστειλε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Το κείμενο της επιστολής . . .

Σε συνέχεια του Φ.14/26575 & 26576ΦΔ/26601/Δ1 εγγράφου που μας αποστείλατε στις 10/3/2022, η πρώτη φάση του 10ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικών Δημοτικού διεξήχθη την Δευτέρα 14/3/2022 σχολικές μονάδες όλης της χώρας. Δεδομένου ότι η ημερομηνία διεξαγωγής της β΄ φάσης, όπως αυτή έχει οριστεί αρχικά στις 7/5/2022 συμπίπτει με την ημερομηνία διεξαγωγής των εισαγωγικών εξετάσεων στα Πρότυπα Γυμνάσια για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, το Δ.Σ. της Ε.Ε.Φ. αποφάσισε να αλλάξει την ημερομηνία μόνο για τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης για την Κυριακή 8/5/2022. Η β΄ φάση για τους μαθητές της Ε΄τάξης θα διεξαχθεί όπως αρχικά έχει προγραμματιστεί, το Σάββατο 7/5/2022. Η ώρα διεξαγωγής και για τις δύο ημέρες είναι 9:00- 10:30. Ο διαγωνισμός προγραμματίζεται να διεξαχθεί σε εξεταστικά κέντρα ανά Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για όσες μαθήτριες και όσους μαθητές προκρίθηκαν μετά την πρώτη φάση, από τα σχολεία που δήλωσαν συμμετοχή. Ο ορισμός των εξεταστικών κέντρων θα πραγματοποιηθεί από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή, η οποία θα κοινοποιήσει στα αρμόδια τμήματα την κατανομή των συμμετεχόντων ανά διεύθυνση. Για την ομαλή διεξαγωγή της β΄ φάσης και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που εξακολουθούν να ισχύουν, κάθε σχολική μονάδα χρειάζεται να δηλώσει συνοδό εκπαιδευτικό ως επιτηρητή, ο οποίος θα παραστεί στο αντίστοιχο εξεταστικό κέντρο. Για την είσοδο όλων των συμμετεχόντων στα εξεταστικά κέντρα θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που θα ισχύουν για είσοδο σε σχολική μονάδα κατά την ημερομηνία διεξαγωγής της β΄ φάσης του διαγωνισμού.

Με εκτίμηση,

για το Δ.Σ. της Ε.Ε.Φ.

Παρασκευή Κλειδέρη

Γενική Γραμματέας

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.