Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων: Προετοιμάζοντας το ετήσιο πανελλαδικό Συνέδριο της Ένωσης στην ΑΣΚΤ, στις 8-11 Σεπτεμβρίου 2021

Η ετήσια αυτή ανακοίνωση έρχεται με καθυστέρηση, λόγω των συνθηκών. Πάντα με τη σχετική επιφύλαξη για τις εξελίξεις μέχρι το Σεπτέμβριο και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι τα σχολεία θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου, ζητήσαμε από την ΑΣΚΤ τον αύλιο χώρο της έξω από τη βιβλιοθήκη, ο οποίος μας εξυπηρέτησε και στις συγκεντρώσεις μας το προηγούμενο έτος.

Η έγκριση άδειας από το Υπ. Παιδείας έχει δοθεί για τις ημέρες Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 (Επισυνάπτεται). Με δεδομένο ότι η αυλή της ΑΣΚΤ που θα γίνει το Συνέδριο τα πρωινά έχει ήλιο, οι συνεδριάσεις θα γίνονται απογευματινές ώρες μετά τις 6μμ μέχρι 10μμ και θα ξεκινήσουμε από Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 6μμ το απόγευμα.

Αυτό τον Σεπτέμβρη θα γίνει προσπάθεια να γίνουν ορισμένα ολιγομελή εργαστήρια, σε πρωινές ώρες, εφ όσον εγκριθεί η άδεια από ΑΣΚΤ, για τις αίθουσες Διδακτικής Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Χαρακτικής, πάντοτε με τιε απαραίτητες προφυλάξεις (μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις).

Στις Ολομέλειες στον εξωτερικό χώρο θα προηγούνται εισηγήσεις που δεν χρειάζονται εικόνα και θα ακολουθούν οι παρουσιάσεις εργασιών με εικόνα  βραδινές ώρες, προς όφελος των προβολών.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο του Συνεδρίου, θα κινηθεί γύρω από τις εκπαιδευτικές εξελίξεις την τελευταία περίοδο της πανδημίας αλλά και της κατάργησης της τέχνης από το Λύκειο, τη θέση των εκπαιδευτικών τέχνης σε σχέση με τις αλλαγές του ωρολογίου προγράμματος του Λυκείου, επίσης οι τρόποι αντιμετώπισης και διεκδικήσεων αναφορικά με τα εκπαιδευτικά και εργασιακά προβλήματα που προκύπτουν.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *