Άνοιγμα σχολείων: Σταδιακά και ξεκινώντας την 11η Μαΐου με Γυμνάσια – Λύκεια

Άνοιγμα όλων των σχολικών μονάδων έως το τέλος Μαΐου φέρεται να είναι η τελική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία θα ανακοινώσει στο μήνυμα που θα απευθύνει στους πολίτες την Τρίτη.

Η απόφαση του Πρωθυπουργού, που φαίνεται να είναι η τελική, λήφθηκε μετά από συνεχείς συσκέψεις που προηγήθηκαν με τους κ. Κικίλια και Τσιόδρα από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία με την κ. Ν. Κεραμέως.

Αρχή με την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Σε πρώτη φάση, προβλέπεται η έναρξη των μαθημάτων σε όλες τις τάξεις Λυκείου και Γυμνασίου στις 11 Μαΐου και δύο εβδομάδες αργότερα, στις 25 Μαΐου, στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία με ταυτόχρονη παράταση του σχολικού έτους. Η πορεία της επιδημίας κατά την πρώτη φάση της λειτουργίας Γυμνασίων-Λυκείων, με διατήρηση του αριθμού νέων κρουσμάτων σε πολύ χαμηλά επίπεδα, θα είναι ο κρισιμος παράγονταςγια να περάσουμε από την πρώτη, στην δεύτερη φάση. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά το τέλος των μαθημάτων προβλέπεται να ολοκληρωθεί για μεν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο τέλος Μαΐου, ενώ για την πρωτοβάθμια στις 26 Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ πολύ πιθανή χαρακτηρίσε χθες την παράταση της σχολικής χρονιάς, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι «είναι αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο σενάριο» διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι «δεν θα φτάσει πέραν του τέλους Ιουνίου». Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας είπε ότι πιθανότατα θα υπάρξει έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς νωρίτερα αλλά όχι για όλες τις βαθμίδες.


You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *