6-21 Οκτωβρίου 2018: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του κώδικα

Η εβδομάδα του κώδικα της ΕΕ είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει να φέρει τον κώδικα και την ψηφιακή παιδεία σε όλους με τρόπο διασκεδαστικό και συναρπαστικό.

Η εβδομάδα του κώδικα της ΕΕ είναι ένα κίνημα που γιορτάζει τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω προγραμμάτων προγραμματισμού και άλλων τεχνολογικών δραστηριοτήτων. Η ιδέα είναι να καταστεί ο προγραμματισμός περισσότερο κατανοητός, να γίνει αντιληπτό στους νέους, τους ενήλικες και τους ηλικιωμένους πώς θα μπορούν να περιγράφουν  τις ιδέες τους με κώδικα, να απομυθοποιηθούν αυτές οι δεξιότητες και να βρεθούν άνθρωποι με κίνητρο μαζί για να μάθουν.

Εκτέλεση από εθελοντές

Η εβδομάδα του κώδικα της ΕΕ πραγματοποιείται από εθελοντές. Ένας ή πολλοί πρεσβευτές του κώδικα εβδομάδας συντονίζουν την πρωτοβουλία στις χώρες τους, αλλά όλοι μπορούν να οργανώσουν τη δική τους δραστηριότητα και να την προσθέσουν στον χάρτη codeweek.eu .

Υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η εβδομάδα του κώδικα της ΕΕ ξεκίνησε το 2013 από τους νέους συμβούλους για την ψηφιακή ατζέντα της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει την εβδομάδα του κώδικα της ΕΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για μια ενιαία ψηφιακή αγορά . Στο πρόγραμμα δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση, η Επιτροπή ενθαρρύνει ιδιαίτερα τα σχολεία να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία. Ο στόχος είναι να φτάσει το 50% όλων των σχολείων στην Ευρώπη μέχρι το 2020.

Σχολεία

Τα σχολεία σε όλα τα επίπεδα και οι καθηγητές όλων των θεμάτων καλούνται ειδικά να συμμετάσχουν στην Εβδομάδα του Κώδικα της ΕΕ, για να δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές τους να εξερευνήσουν την ψηφιακή δημιουργικότητα και την κωδικοποίηση. Μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία και τον τρόπο οργάνωσης της δραστηριότητάς σας μέσω της ιστοσελίδας που είναι αφιερωμένη στους εκπαιδευτικούς: CodeWeek.eu/Schools

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *