Συντονιστική Επιτροπή μαθητών Αθήνας: Το νομοσχέδιο για το Λύκειο και το εξεταστικό κάνει το σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό για μας και τις οικογένειές μας

Με ανάρτηση στην ιστοσελίδα  http://www.mathites.gr/  η Συντονιστική Επιτροπή μαθητών Αθήνας επιτίθεται στο ΥΠΠΕΘ για το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για το Λύκειο και το εξεταστικό το περίγραμμα του οποίου παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Παιδείας.

Είναι μεγάλο το θράσος της κυβέρνησης που προσπαθεί να μας πείσει πως όσα ετοιμάζει είναι για το καλό μας, τη στιγμή που με το νομοσχέδιο που φέρνει:

  • θα μας βάζει να δίνουμε περισσότερες εξετάσεις: Καταργούν τις ενδοσχολικές και ουσιαστικά βάζουν πανελλαδικές x 2. Δηλαδή να δίνουμε και πανελλαδικές και εξετάσεις ανά δήμο ή περιφέρεια με θέματα και δυσκολία σαν τις πανελλαδικές, ακόμα και για να πάρουμε το απολυτήριο.
  • μας φορτώνει με περισσότερο άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία αφού το ζητούμενο στο σχολείο που φτιάχνουν δεν θα είναι να πάρουμε γνώσεις, αλλά να μάθουμε τα SOS και να κυνηγάμε βαθμούς. Η χαρά δηλαδή του φροντιστηριάρχη και η αγωνία των γονιών μας που θα πρέπει να βάλουν το χέρι ακόμα πιο βαθιά στο πορτοφόλι.
  • μας στερούν πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας. Και επίσημα πλέον στόχος του σχολείου δεν θα είναι να μας δίνει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι άσχετα από το επάγγελμα που θα κάνουμε. Δεν ενδιαφέρονται να φτιάξουν ένα σχολείο που θα μας κεντρίζει το ενδιαφέρον και θα αναδεικνύει ποια είναι η αξία όσων μαθαίνουμε σε αυτό. Αντιθέτως κάνουν ακόμα χειρότερο το σημερινό. Φτιάχνουν ένα σχολείο που και με τη βούλα του νόμου θα μας στερεί το δικαίωμα να μάθουμε όσα είναι χρήσιμα για τη ζωή μας και θα μας αντιμετωπίζει σαν μέσους όρους βαθμολογιών.

Παραμύθια είναι και τα περί “ελεύθερης πρόσβασης”, που όπως λένε θα μας απαλλάξει από το άγχος, αφού θα συνεχίσει να γίνεται ό,τι και τώρα και μάλιστα με λιγότερες επιλογές για εμάς, με το μαχαίρι στο λαιμό, για να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή μας από πιο νωρίς και όλα αυτά σε ένα σχολείο που θα μας κοιτάει περισσότερο στην τσέπη.

Ετοιμάζουμε τις εκλογές μας για να βγάλουμε αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια και να απαντήσουμε ακόμα πιο οργανωμένα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Οι εκλογές είναι ευθύνη των μαθητών, δεν αφήνουμε κανένα Υπουργείο ή διευθυντή να ανακατευτεί. Τις ορίζουμε άμεσα για να είμαστε πιο έτοιμοι απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το Λύκειο.

Να μην κατατεθεί!

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την σχετική ανακοίνωση 

You may also like...

1 Response

  1. ιάσονας Γκάιγκερ says:

    Σας παρακαλώ πολύ δείτε στο news.gr για το 1ο γελ Γλυφάδας. Δεχτήκαμε επίθεση από τους καθηγητές και υπαλλήλους του δήμου. Το σχολείο ήταν κλειστό ως διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Οι καθηγητές μας ήταν απέναντι μας, ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς όπως και ο σύλλογος γονέων όπου δεχτήκαμε απειλές από τον πρόεδρο ότι θα μας σπάσει τα δόντια. Εισέβαλλαν στο σχολείο χωρίς να υπάρχει χαρτί από επίσημη υπηρεσία ή από τον εισαγγελέα. Ο διευθυντής μας μαζί με τους υπαλλήλους του δήμου χτυπούσαν τα χέρια ενός παιδιού που εμπόδιζε την κοπή των λουκέτων και των αλυσίδων για να απομακρυνθεί, και ένας από τους υπαλλήλους του δήμου πετούσε τις καρέκλες οι οποίες είχαν τοποθετηθεί στις πόρτες με μαθητές από πίσω. Μια από τις καρέκλες χτύπησε στο κεφάλι έναν μαθητή . Στην άλλη πόρτα την ίδια στιγμή οι μαθητές οι οποίοι βρισκόντουσαν μέσα δεχόντουσαν απειλές από τους καθηγητές. Αυτή είναι η παιδία που θα έπρεπε να μας μαθαίνουν; Να μην αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας και τα δικαιώματα μας; Ως ένας από τους βασικούς καταληψίες σας υπόσχομαι ότι το 1ο λύκειο γλυφάδας θα είναι ακόμα ένα από τα σχολεία τα οποία θα βοηθήσουν στον αγώνα! Να μας υπολογίζετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *