Συνέντευξη Γαβρόγλου στο ραδιόφωνο του Real fm

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ το κείμενο της συνέντευξης του υπουργού Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου στους δημοσιογράφους του ραδιοφώνου του Real fm Δ. Καμπουράκη και Β. Λυριτζή.

Ο κ. Γαβρόγλου αρχικά αντέκρουσε τις κατηγορίες  της αντιπολίτευσης ως προς το διαδικαστικό της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τις νέες δομές υποστήριξης λέγοντας “Η αρχιτεκτονική του νομοσχεδίου και η βασική φιλοσοφία, συζητιέται από τις 24 Οκτωβρίου 2017. Οκτώ μήνες συζητάμε. Το έχουμε στείλει σε κόμματα, έχουμε ενημερώσει συγκεκριμένους βουλευτές που ζήτησαν ενημέρωση.”

Στη συνέχεια απαντώντας στην διατύπωση ότι περί κατάργησης των ΚΕΔΔΥ και περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί ανέφερε: Φανταστείτε το σχολείο να πρέπει να αποταθεί στα διάφορα αυτά κέντρα, ανάλογα με τα προβλήματα που έχει. Στον σχολικό σύμβουλο, στα ΚΕΔΔΥ, στο Περιβαλλοντικό, στην Ειδική Αγωγή, στην Φυσική Αγωγή κτλ. Φανταστείτε, τώρα, αυτό το πράγμα, το οποίο είναι εντελώς ασυντόνιστο. Αυτό που κάνουμε είναι ότι βάζουμε αυτά τα ‘μικρά κουτάκια’, φανταστείτε τα γύρω από το σχολείο με ένα βέλος από το σχολείο στα κουτάκια, τα οργανώνουμε με έναν τρόπο ώστε το σχολείο να στέλνει συνολικά εκεί τα προβλήματα του. Πάμε σε μία δομή η οποία συμπεριλαμβάνει όλον αυτόν τον κόσμο. Και συζητάνε, διεπιστημονικά πια, πως θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του συγκεκριμένου σχολείου. Άρα κάνουμε δυο πράγματα: Πρώτον, λέμε στο σχολείο στην αρχή του χρόνου, κάνε έναν προγραμματισμό και εντόπισε τα προβλήματα που θέλεις να λυθούν γιατί έχεις την εμπειρία των χρόνων. Και μετά στείλε τα αυτά σε μία Δομή, η οποία δεν είναι κατακερματισμένη.

Εκτενή αναφορά ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε σε άλλα θέματα και ιδιαίτερα στο θέμα της αξιολόγησης των στελεχών και των εκπαιδευτικών

Πατήστε εδώ για να δείτε την συνέντευξη του κ. Γαβρόγλου καθώς και το ηχητικό απόσπασμα 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *