Πόλεμος των ΕΛΜΕ στον Πειραιά.

Πόλεμος ανακοινώσεων  ξέσπασε  μεταξύ των ΕΛΜΕ Πειραιά και Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά  (μέλη της οποίας είναι εκπαιδευτικοί σχολείων του Δήμου Κορυδαλλού).

Βέβαια η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ΕΛΜΕ είναι πολύ παλιά και οφείλεται στο γεγονός ότι διεκδικούν και οι δύο να εντάξουν τους εκπαιδευτικούς του Δήμου Κορυδαλλού στη δύναμή τους.

Αφορμή του νέου κύκλου αντιπαραθέσεων αποτέλεσε  η επίθεση που δέχτηκαν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά Ηλ. Πατίδης και ο αντιπρόεδρος και Διευθυντής του 1ου Λυκείου Κορυδαλλού Κ. Ζεϊμπέκης από συνδικαλιστές της Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά (Κορυδαλλού) με επικεφαλής τον Ν. Κατσούλη, κατά την προσπάθεια παρέμβασής τους στη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κορυδαλλού την Τετάρτη 7/2/2018,  με σκοπό της επίλυση του προβλήματος της χρηματοδότησης των σχολείων του Δήμου Κορυδαλλού.

Το Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ Πειραιά εξέδωσε ανακοίνωση την 14/2/2018 μέσω της οποίας στηρίζει πλήρως τις ενέργειες και τους χειρισμούς του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της στη διεκδικητική παρέμβασή τους προς το Δήμο Κορυδαλλού, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης των σχολείων του Δήμου Κορυδαλλού.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πειραιά, αναφέρεται στην ανακοίνωση, θεωρεί απαράδεκτη και καταδικάζει την αντιδημοκρατική, αντισυνδικαλιστική και διασπαστική στάση του Προέδρου της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού που, με αυταρχικές λογικές του «αποφασίζω και διατάζω», προσπάθησε να παρεμποδίσει την διεκδικητική παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά προς το Δήμο Κορυδαλλού με απειλητικές και συκοφαντικές εκφράσεις όπως: «δεν έχετε καμία δουλειά εδώ, δεν έχετε δικαίωμα παρέμβασης στον Κορυδαλλό, να αποχωρήσετε άμεσα, να μην έρθετε-θα δημιουργηθεί φασαρία και θα λειτουργήσετε διαιρετικά για τα συμφέροντα των σχολείων (sms που στάλθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού στον Αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ Πειραιά), είστε εδώ για να πάρετε το μέρος του Δήμου, αν θες να μιλήσεις να το κάνεις με την παραταξιακή ιδιότητα κι όχι  σαν Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά…».

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

Με δύο ανακοινώσεις την 20/2/2018 απάντησε το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά.

Μέσω της πρώτης (αρ.πρ. 9) αναφέρεται στο γενικότερο θέμα της διαχείρισης των χρημάτων των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Κορυδαλλού και της προσπάθειας που γίνεται με άλλους φορείς της Εκπαιδευτικής κοινότητας του Κορυδαλλού (Σύλλογος Π.Ε. Κορυδαλλού, Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού), για διαφάνεια και σωστή διαχείριση των χρημάτων. Καταγγέλλει την ΕΛΜΕ Πειραιά για τη στάση της στο συγκεκριμένο θέμα αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμπαράσταση στον κοινό αγώνα που δίνει σύσσωμη η εκπαιδευτική  κοινότητα του Κορυδαλλού, και ότι προασπίστηκε τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής.

Από την ανακοίνωση απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στην καταγγελία  για επίθεση του Προέδρου της στα μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πειραιά (πρόεδρο και αντιπρόεδρο) την 7/2/2018 στο Δημαρχείο Κορυδαλλού.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ανακοίνωση της Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά 

Μέσω της δεύτερης (αρ.πρ. 10) αναφέρεται, μεταξύ άλλων,  σε παραβίαση του καταστατικού της ΟΛΜΕ από την ΕΛΜΕ Πειραιά και στο γεγονός ότι προσπαθεί να εγγράφει ως μέλη της εκπαιδευτικούς σχολείων του Δήμου Κορυδαλλού κάνοντας λόγο για αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ανακοίνωση της Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά 

Το θέμα βέβαια απασχόλησε και τα ΜΜΜ της περιοχής του Πειραιά. Σε άρθρο του dikaiosinisimera.gr γίνεται εκτενής αναφορά στα γεγονότα καθώς και στην γενικότερη διαμάχη μεταξύ των δύο ΕΛΜΕ. Στο άρθρο καταγράφονται  και οι συσχετισμοί σε ότι αφορά τον αριθμό των μελών των ΕΛΜΕ Πειραιά και Κορυδαλλού όπου είναι με μεγάλη διαφορά σε βάρος της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού. Στις πρόσφατες εκλογές στην ΕΛΜΕ Πειραιά ψήφισαν 1270 καθηγητές περίπου ενώ στην ΕΛΜΕ Κορυδαλλού μόλις 152.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το σχετικό άρθρο 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *