ΛΥΚΕΙΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ: Διεθνές Θερινό Σχολείο Αρχαίου Δράματος, Θεματική 2018: Πολιτεία και Πολίτης

Το Λύκειο Επιδαύρου, χώρος δημιουργικής συνύπαρξης της παράδοσης και της καινοτομίας, του αρχαίου και του σύγχρονου πολιτισμού, με κατευθυντήριες γραμμές και θεματικούς άξονες το αρχαίο δράμα και τον ηθοποιό, στοχεύει να αποτελέσει σημείο συνάντησης καλλιτεχνών (ηθοποιών, δραματουργών,σκηνοθετών, μουσικών,χορογράφων), αλλά και θεωρητικών του θεάτρου (ανθρωπολόγων, μουσικολόγων κ.ά.).

Η μαθησιακή διαδικασία του Λυκείου αποσκοπεί στην εφαρμοσμένη έρευνα μέσω της διδασκαλίας των τεχνικών της υποκριτικής τέχνης. Το πρόγραμμα σπουδών δε στοχεύει τόσο στην καλλιτεχνική “ενημέρωση” και εξοικείωση των σπουδαστών με σκηνοθετικές αντιλήψεις γύρω από το αρχαίο δράμα, αλλά περιλαμβάνει μαθήματα τα οποία θα παράσχουν επιπλέον βιωματική γνώση και θα διευρύνουν το πεδίο της έρευνας γύρω από συγκεκριμένες εκφραστικές τεχνικές και εργαλεία σκηνικής παρουσίας. Αυτό είναι και το βασικό κριτήριο για την επιλογή των προσκεκλημένων καθηγητών.

Θεματική 2018: Πολιτεία και Πολίτης

Α’ ΚΥΚΛΟΣ: 2-16 Ιουλίου 2018
Β’  ΚΥΚΛΟΣ: 18 Ιουλίου – 1 Αυγούστου 2018

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Η επιλογή των σπουδαστών γίνεται από την Επιτροπή Σπουδών του Λυκείου σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σε συνεργασία με ένα δίκτυο από δραματικές σχολές, πανεπιστήμια και καλλιτεχνικούς οργανισμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η Επιτροπή Σπουδών του Λυκείου Επιδαύρου απαρτίζεται από τα παρακάτω μέλη:
α) Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, σκηνοθέτη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.
β) Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγο, σκηνοθέτιδα, σύμβουλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.
γ) Χρήστο Καρδαρά, Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
δ) Χριστίνα Ζώνιου, θεατρολόγο, σκηνοθέτιδα, θεατροπαιδαγωγό, διδάσκουσα υποκριτικής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
ε) Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, σκηνοθέτη, διευθυντή Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Ωδείου Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΠΕΔΙΑ

Αρχαίο δράμα, υποκριτική, ανθρωπολογία του θεάτρου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τη φετινή διοργάνωση άνοιξαν. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον παρακάτω σύνδεσμο: http://greekfestival.gr/gr/epidaurus_lyceum

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *