Ε.Ε.Φ.Ε.Ε.: Πρωτοφανής προχειρότητα στον χειρισμό του θέματος της ανακοίνωσης της διδακτέας/ εξεταστέας ύλης για τη Γ΄τάξη του Γενικού Λυκείου

Ανακοίνωση για την Ύλη της Γ΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου εξέδωσε η Ελληνική Εταιρεία Φυσική. Η προχειρότητα με την οποία το Υπουργείο χειρίζεται τόσο σοβαρά θέματα είναι πρωτοφανής, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης . . .

Αθήνα, 31/05/2019

Η εκπαίδευση είναι εθνικό θέμα και ασφαλώς δεν είναι πεδίο μικροπολιτικών και συντεχνιακών αντιπαραθέσεων. Η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό που αφορά το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας.

Σήμερα όμως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις παλινωδίες του ΥΠΕΠΘ σχετικά με την ανακοίνωση της διδακτέας/ εξεταστέας ύλης για τη Γ΄τάξη του Γενικού Λυκείου. Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της ύλης, σύμφωνα με τις προτάσεις του ΙΕΠ, ανακλήθηκε το πρωί. Η προχειρότητα με την οποία το Υπουργείο χειρίζεται τόσο σοβαρά θέματα είναι πρωτοφανής. Δεν μπορεί κανείς να παίζει με την αγωνία των μαθητών, των οικογενειών τους και των δασκάλων τους.

Χωρίς να θέλουμε να εισέλθουμε στη ουσία της υπόθεσης, προς το παρόν, περιμένουμε το Υπουργείο Παιδείας να διαψεύσει τον τίτλο του ως Υπουργείο Προχειρότητας.

Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *