ΟΛΤΕΕ: Περισσότερη και πιο έγκαιρη προβολή της δράσης 《Μια νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ》

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΟΛΤΕΕ αναφέρεται στην δράση 《Μια νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ》επισημαίνοντας την ανάγκη για περισσότερη προβολή της δράσης από τα ΜΜΕ, ενώ τονίζει την και την σημασία της προβολής της Επαγγελματικής εκπαίδευσης κυρίως κατά την περίοδο των εγγραφών.

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20-02-2019

 Αρ. Δ.Τ.: 16

Προβολή της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και των ΕΠΑ.Λ.

Η Ομοσπονδία μας έχει διαπιστώσει ότι ο γενικός πληθυσμός, οι γονείς αλλά και οι μαθητές δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι για την ύπαρξη του δεύτερου πυλώνα της λυκειακής εκπαίδευσης, αλλά και τις δυνατότητες που η Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση δύναται να τους παρέχει.

Μία καλή προσπάθεια ενημέρωσης είναι η εκδήλωση «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί» στο Σύνταγμα, από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου την οποία προτρέπουμε να τη στηρίξουν όλοι οι συνάδελφοι της Τ.Ε.Ε..

Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι εάν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και γενικά η Πολιτεία, ενδιαφέρεται για την πραγματική ανάπτυξη και αναβάθμιση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, απαιτείται άμεσα να προχωρήσει στην σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση της κοινής γνώμης με την προβολή της από  όλους τους διαύλους επικοινωνίας, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα ενημέρωσης, με αιχμή τη κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία, την επαναφορά του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού στα Γυμνάσια, την χρηματοδότηση των εργαστηρίων, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, κ.α..

Επιπλέον επισημαίνουμε ότι η προβολή της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης πρέπει να ενταθεί τη περίοδο εγγραφών των αποφοίτων Γυμνασίων, της Α΄ Γενικών Λυκείων και των αποφοίτων Γενικών Λυκείων στα ΕΠΑ.Λ. και φυσικά να ορισθεί έγκαιρα η περίοδος καθώς και η χρονική της διάρκεια.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *