ΟΙΕΛΕ: Ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές του ΣΙΕΛ

Ανακοίνωση με το πέρας των εκλογών στον ΣΙΕΛ εξέδωσε η ΟΙΕΛΕ.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης . . .

Θρίαμβος για το μεγαλύτερο σωματείο της ΟΙΕΛΕ, τον ΣΙΕΛ, αλλά και για την ΟΙΕΛΕ η κατάρριψη του ιστορικού ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές του Συλλόγου. Αν και η διαδικασία αφορούσε μόνο την εκλογή ΔΣ ΣΙΕΛ, στις εκλογές μας προσήλθαν για να ψηφίσουν 1175 συνάδελφοι, 21 περισσότεροι από το για πολλούς ακατάρριπτο 1154 του 2017 (διαδικασία ψηφοφορίας για το Συνέδριο της ΟΙΕΛΕ), δημιουργώντας έτσι νέο ρεκόρ από την ίδρυση του ΣΙΕΛ το 1938! Είναι σημαντικό εδώ να σημειωθεί πως μέσα σε μια πενταετία η αύξηση συμμετοχής έφτασε το 40% (από τους 711 ψηφίσαντες το 2015), γεγονός που αποδεικνύει τη μεγάλη συσπείρωση των συναδέλφων γύρω από το ΣΙΕΛ και την ΟΙΕΛΕ και αποτελεί επιβράβευση των αγώνων μας.

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΕΤΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ
2014711
2015978
20171154
20191175

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτικά συγκυρία, η ενδυνάμωση του ΣΙΕΛ και της Ομοσπονδίας μέσω της πολύ μεγάλης συμμετοχής κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική. Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται, κυρίως όσοι ονειρεύονται την επιστροφή στις ημέρες Αρβανιτόπουλου, ότι έχουν απέναντί τους έναν πανίσχυρο κλάδο που θα πολεμήσει για τις κατακτήσεις του, που θα δώσει μάχη ενάντια στο σχέδιο εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με τη συμμετοχή τους (περίπου οι μισοί επίσημα δηλωμένοι στο Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στις εκλογές των σωματείων σε όλη την Ελλάδα, ποσοστό αδιανόητο για τον ιδιωτικό τομέα) έδωσαν συντριπτική απάντηση σε κάποιους έξαλλους γραφιάδες του ΣΙΣ, οι οποίοι σε κάθε τους κείμενο αναφέρουν πως η ΟΙΕΛΕ στηρίζεται από μια ελάχιστη μειοψηφία ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε μνεία σε ορισμένες περιπτώσεις που ξεχώρισαν στη διαδικασία. Ξεχώρισε η για πρώτη φορά τόσο μαζική συμμετοχή νηπιαγωγών που υφίστανται τα πάνδεινα στους χώρους εργασίας τους και είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για τα δικαιώματά τους και η εγγραφή πλήθους νέων συναδέλφων.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Νικητής αυτών των εκλογών ήταν η συμμετοχή κι αυτό είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα που εξάγεται από τη διαδικασία. Στις κάλπες πρώτη αναδείχθηκε η παράταξη της Ενότητας που σημείωσε το μεγαλύτερο ποσοστό της ιστορικά, φθάνοντας στο 91,2%, και εκλέγοντας 10 έδρες στο ΔΣ του ΣΙΕΛ ΚΑΙ 15 από τους 16 συνέδρους για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκαν οι Παρεμβάσεις (Ενιαίο Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο) που πήραν 52 ψήφους (ποσοστό 4,5%), 1 έδρα και 1 σύνεδρο για το ΕΚΑ, ενώ τρίτη δύναμη αναδείχθηκε το ΠΑΜΕ με 49 ψήφους (ποσοστό 4,2%).Τα άκυρα ψηφοδέλτια ήταν 11 και τα λευκά 15. Αναλυτικά εδώ τα αποτελέσματα:

Αποτελέσματα παρατάξεων

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *