2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής: Σεμινάριο «Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σεμινάριο «Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων: Δημιουργώντας συνθήκες για συνεργατικές διαδικασίες μάθησης με τη χρήση θεατρικών τεχνικών»

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 & Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Τόπος : 2ο ΕΠΑ.Λ. Χαλανδρίου, ( Έλλης 3, Χαλάνδρι) Ώρες: 17:00-21:00 (Προσέλευση: 16:45) Συνολική Διάρκεια: 8 ώρες

Προαιρετικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών www.theatroedu.gr

Tο 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής από κοινού με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) στο πλαίσιο του προγράμματος “Κι αν ήσουν εσύ; – ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος”, συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο υποστήριξης εκπαιδευτικών (συνολικής διάρκειας 8 ωρών) που υλοποιούν ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.
Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.) και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων και θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη: 11 και 13 Φεβρουαρίου 2019. Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλέξουν να το παρακολουθήσουν θα πρέπει να πάρουν μέρος και στις δύο συναντήσεις.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων/ουσών: 30 εκπαιδευτικοί. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ενθαρρύνονται να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν στις τάξεις τους μαθητές πρόσφυγες, τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ανάλογα προγράμματα και δεν έχουν μεγάλη εμπειρία σε τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.
Επισημαίνεται ότι το σεμινάριο είναι προαιρετικό χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).

Το σεμινάριο είναι βιωματικό, έχει τη μορφή θεατρικού εργαστηρίου, περιλαμβάνει ασκήσεις, παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων και άλλες δραστηριότητες και χτίζεται βήμα-βήμα. Γι’ αυτό οι συμμετέχοντες/ουσες είναι απαραίτητο:

  • να παρακολουθήσουν το σύνολο του σεμιναρίου (α’ και β’ μέρος),
  • να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για κινητικές ασκήσεις στον χώρο
  • να φέρουν μαζί τους … κέφι και όρεξη για πειραματισμούς!

Επιμορφωτές/Εμψυχωτές:
οι Θεατροπαιδαγωγοί : Νάσια Χολέβα & Ηρώ Ποταμούση

Αιτήσεις συμμετοχής:
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση ΜΕΧΡΙ 4 Φεβρουαρίου 2019 στη ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ εδώ (επίσης και στην ιστοσελίδα www.theatroedu.gr) και για τη συμμετοχή τους θα ειδοποιηθούν στο προσωπικό email τους μέχρι 08.02.2019).

Συνδιοργάνωση:
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, 2ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Αττικής

Για τυχόν Πληροφορίες:

Στο Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση κα Γιάννα Παπαδοπούλου, τηλ. 210 6541600 Email: humanrights@theatroedu.gr Ιστοσελίδα: www.theatroedu.gr

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *