Category: ΟΛΤΕΕ

ΟΛΤΕΕ: 5η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών 0

ΟΛΤΕΕ: 5η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών

Η 5η Οκτωβρίου καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών και σήμερα πλέον γιορτάζεται επίσημα σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον Κόσμο. Φέτος επιπλέον σηματοδοτεί την 70ή επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (1948), η οποία αναγνωρίζει την εκπαίδευση ως βασικό θεμελιώδες δικαίωμα και καθιερώνει το δικαίωμα ελεύθερης και ισότιμης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, για όλα τα παιδιά.

Το φετινό θέμα της επετείου είναι:

0

ΟΛΤΕΕ: Κινητοποιήσεις στις 5-10-2018

Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και στη στάση εργασίας της Τετάρτης 5-10-2018. Καλούμε τα μέλη μας να εκφράσουν δυναμικά και μαζικά με την παρουσία τους, τις θέσεις μας για: Διατήρηση της Τεχνικής Επαγγελματικής...

0

ΟΛΤΕΕ: Ε-eggrafes ίσον ‘η ταλαιπωρία’

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε το Δ.Σ. της ΟΛΤΕΕ αναφέρεται στο σύστημα των εγγραφών  και της ηλεκτρονικής δήλωσης προτίμησης.

Το δελτίο τύπου της ΟΛΤΕΕ . . .

0

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Δεν τα κατάφεραν ούτε και φέτος

Δελτίο τύπου με θέμα: Δεν τα κατάφεραν ούτε και φέτος εξέδωσε η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. μέσω του οποίου αναφέρεται στα συνήθη προβλήματα που -και φέτος- παρουσιάστηκαν κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ιδιαίτερη αναφορά φυσικά γίνεται από την Ομοσπονδία στο γεγονός που τάραξε τον κόσμο της Τ.Ε.Ε., λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και δεν είναι άλλο από την κατάργηση του υφυπουργείου που ήταν επιφορτισμένο με τα ζητήματα της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Το Δελτίο τύπου της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. . .

Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Α΄Θεσσαλονίκης: Ξαφνικός θάνατος των ολιγομελών -Στάση εργασίας την 21/9  11πμ-2μμ και  κινητοποίηση στις 11πμ στην Π.Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας 0

Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Α΄Θεσσαλονίκης: Ξαφνικός θάνατος των ολιγομελών -Στάση εργασίας την 21/9 11πμ-2μμ και κινητοποίηση στις 11πμ στην Π.Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας

Με δελτίο τύπου η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Α΄Θεσσαλονίκης αναφέρεται στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την μη έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων καθώς και τις διαδικασίες που μεθοδεύτηκαν από το ΥΠΠΕΘ για το συγκεκριμένο θέμα. . . .

ΟΛΤΕΕ: Εκατοντάδες παιδιά – μαθητές δεν  μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές 0

ΟΛΤΕΕ: Εκατοντάδες παιδιά – μαθητές δεν μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές

Ανακοίνωση με θέμα: Οριστικοποίηση και έγκριση όλων των τμημάτων των ΕΠΑ.Λ. εξέδωσε το Δ.Σ της ΟΛΤΕΕ

Εκατοντάδες παιδιά – μαθητές δεν  μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και αναγκάζονται να διακόψουν την φοίτηση τους, να αλλάζουν τον προσανατολισμό τους, να αλλάζουν σχολικό περιβάλλον, να ταλαιπωρούνται σε μεγάλες αποστάσεις, να εγκαταλείπουν το σχολείο και πολλά ακόμα μη αρεστά για παιδιά και οικογένειες από τα πιο αδύναμα και ευάλωτα κοινωνικά στρώματα αναφέρεται στην ανακοίνωση

Το πλήρες κείμενο . . .

ΟΛΤΕΕ: 17ο Συνέδριο – Αποτελέσματα 0

ΟΛΤΕΕ: 17ο Συνέδριο – Αποτελέσματα

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 17ου Τακτικού Συνεδρίου της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Αυγούστου και το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018, στις Κτιριακές Εγκαταστάσεις Κ.Υ.Β.Ε. Περιστερίου, στο Περιστέρι Αττικής (Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Λεωφόρος Κηφισού).
Σύμφωνα με το Καταστατικό της Ομοσπονδίας, οι εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών Ενώσεων Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.) από όλη την Ελλάδα συνέρχονται κάθε δύο χρόνια σε Τακτική Γενική Συνέλευση προκειμένου να ελέγξουν το έργο του απερχομένου Δ.Σ., να θέσουν τους στόχους για την επόμενη διετία και να εκλέξουν νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα τους υλοποιήσει. Η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων των Ενώσεων «…αποτελεί το ΑΝΩΤΑΤΟ κυρίαρχο όργανο Διοικήσεως της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε…».
Στο Α” μέρος του Συνεδρίου παρουσιάστηκε η Έκθεση Πεπραγμένων . . .

ΟΛΤΕΕ: Ερωτήματα για την κατάργηση του Υφυπουργείου που είχε στην αρμοδιότητα του την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση. 0

ΟΛΤΕΕ: Ερωτήματα για την κατάργηση του Υφυπουργείου που είχε στην αρμοδιότητα του την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Με δελτίο τύπου η ΟΛΤΕΕ αναφέρεται στην κατάργηση του Υφυπουργείου που είχε στην αρμοδιότητα του την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, την ημέρα  μάλιστα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων του 2018, που έχουμε και 2.008 επιτυχόντες στα Πανεπιστήμια και 4.184 επιτυχόντες στα Τ.Ε.Ι. από τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑ.Λ.

Η κατάργηση ενός υφυπουργείου, αναφέρεται στο δελτίο τύπου, υπονοεί την εγκατάλειψη της πολιτικής που εξυπηρετούσε η λειτουργία του. Είναι σαφέστατος υποβιβασμός που συνεπιφέρει τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων και των πολιτικών που εξυπηρετούσε. . . .

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Τα νομοσχέδια σκούπα και οι διαδικασίες του κατεπείγοντος,  ιδιαίτερα για το χώρο της Παιδείας, η συζήτηση και ψήφιση νόμων στην καρδιά του καλοκαιριού δεν δικαιολογούνται 0

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Τα νομοσχέδια σκούπα και οι διαδικασίες του κατεπείγοντος, ιδιαίτερα για το χώρο της Παιδείας, η συζήτηση και ψήφιση νόμων στην καρδιά του καλοκαιριού δεν δικαιολογούνται

Στις 30/08/2018 η Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) προσκλήθηκε και εκπρόσωποι της μίλησαν στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις».

Σχετικά με την προσπάθεια για τη φαινομενική αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την δημιουργία νέων Πανεπιστήμιων, χωρίς να προϋπάρχει η σχετική μελέτη σκοπιμότητας, η ΟΛΤΕΕ θεωρεί ότι . . .

ΟΛΤΕΕ: Κάλεσμα στα μέλη της να συνδράμουν με όποιο μέσο τους πληγέντες 0

ΟΛΤΕΕ: Κάλεσμα στα μέλη της να συνδράμουν με όποιο μέσο τους πληγέντες

Με δελτίο τύπου το Δ.Σ. της ΟΛΤΕΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και την αμέριστη  συμπαράστασή του στους τραυματίες και τους πυροπαθείς.

Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. καλεί τα μέλη της Ομοσπονδίας να συνδράμουν με όποιο μέσο τους πληγέντες συνανθρώπους μας που δίνουν μάχη για επιβίωση. . . .