Category: ΟΛΤΕΕ

0

ΟΛΤΕΕ: Πολυτεχνείο 45 χρόνια μετά…..

Πολυτεχνείο 45 χρόνια μετά…..

 

«Με τους αγκώνες στηριγμένους στην ποίηση, με τα μάτια κλεισμένα στις παλάμες

ακούω τη φωτιά. Ανεβαίνει. Σκοτωμένοι επί τόπου μπροστά στο παράνομο

μικρόφωνο κι η φωνή τους ακόμα..

– Αδέρφια, αδέρφια, πάνω απ΄το αίμα τους, με το αίμα

τους πάνω από την αγρυπνισμένη Αθήνα.

Πως μπορείτε λοιπόν; Πως μπορείτε;»

Αθήνα, 19 Νοέμβρη 1973

Γιάννης Ρίτσος . . .

0

ΟΛΤΕΕ: Εκλογές αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Δελτίο τύπου, ενόψει των αρχαιρεσιών για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εξέδωσε η ΟΛΤΕΕ.
Το δελτίο τύπου της ΟΛΤΕΕ . . .

Εκλογές αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Ενόψει των αρχαιρεσιών για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που θα πραγματοποιηθούν στις    7 Νοεμβρίου 2018,

υ π ε ν θ υ μ ί ζ ο υ μ ε : . . .

0

ΟΛΤΕΕ: Τα “λαθραία παιδιά”

Με δελτίο τύπου που αναρτήθηκε  στην  ιστοσελίδα της η ΟΛΤΕΕ αναφέρεται στη χρήση του όρου “λαθρομετανάστης” στα σχολεία και τη θέση της ΕΛΜΕ Λέσβου σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Το δελτίο τύπο της ΟΛΤΕΕ

Τα “λαθραία παιδιά”

Την ημέρα που έφευγε από τη ζωή ο φύλακας-άγγελος των προσφύγων, υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Κυριάκος Παπαδόπουλος, συνδικαλιστική ένωση εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λέσβου, αποφάσιζε τη χρήση του όρου “λαθρομετανάστης” στα σχολεία. Οι δυο Ελλάδες ξεδιπλώθηκαν μπροστά μας για άλλη μια φορά.

Στη μια Ελλάδα το παράδειγμα ενός ανθρώπου που . . .

ΟΛΤΕΕ: 5η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών 0

ΟΛΤΕΕ: 5η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών

Η 5η Οκτωβρίου καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών και σήμερα πλέον γιορτάζεται επίσημα σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον Κόσμο. Φέτος επιπλέον σηματοδοτεί την 70ή επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (1948), η οποία αναγνωρίζει την εκπαίδευση ως βασικό θεμελιώδες δικαίωμα και καθιερώνει το δικαίωμα ελεύθερης και ισότιμης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, για όλα τα παιδιά.

Το φετινό θέμα της επετείου είναι:

0

ΟΛΤΕΕ: Κινητοποιήσεις στις 5-10-2018

Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και στη στάση εργασίας της Τετάρτης 5-10-2018. Καλούμε τα μέλη μας να εκφράσουν δυναμικά και μαζικά με την παρουσία τους, τις θέσεις μας για: Διατήρηση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Υπουργείου Παιδείας. Αυθύπαρκτο 3ετές Λύκειο της Τ.Ε.Ε. που θα παρέχει Πτυχίο Ειδικότητας και Απολυτήριο ισότιμο του Γενικού Λυκείου, με αυξημένα...

0

ΟΛΤΕΕ: Ε-eggrafes ίσον ‘η ταλαιπωρία’

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε το Δ.Σ. της ΟΛΤΕΕ αναφέρεται στο σύστημα των εγγραφών  και της ηλεκτρονικής δήλωσης προτίμησης.

Το δελτίο τύπου της ΟΛΤΕΕ . . .

0

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Δεν τα κατάφεραν ούτε και φέτος

Δελτίο τύπου με θέμα: Δεν τα κατάφεραν ούτε και φέτος εξέδωσε η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. μέσω του οποίου αναφέρεται στα συνήθη προβλήματα που -και φέτος- παρουσιάστηκαν κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ιδιαίτερη αναφορά φυσικά γίνεται από την Ομοσπονδία στο γεγονός που τάραξε τον κόσμο της Τ.Ε.Ε., λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και δεν είναι άλλο από την κατάργηση του υφυπουργείου που ήταν επιφορτισμένο με τα ζητήματα της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Το Δελτίο τύπου της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. . .

Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Α΄Θεσσαλονίκης: Ξαφνικός θάνατος των ολιγομελών -Στάση εργασίας την 21/9  11πμ-2μμ και  κινητοποίηση στις 11πμ στην Π.Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας 0

Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Α΄Θεσσαλονίκης: Ξαφνικός θάνατος των ολιγομελών -Στάση εργασίας την 21/9 11πμ-2μμ και κινητοποίηση στις 11πμ στην Π.Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας

Με δελτίο τύπου η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Α΄Θεσσαλονίκης αναφέρεται στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την μη έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων καθώς και τις διαδικασίες που μεθοδεύτηκαν από το ΥΠΠΕΘ για το συγκεκριμένο θέμα. . . .

ΟΛΤΕΕ: Εκατοντάδες παιδιά – μαθητές δεν  μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές 0

ΟΛΤΕΕ: Εκατοντάδες παιδιά – μαθητές δεν μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές

Ανακοίνωση με θέμα: Οριστικοποίηση και έγκριση όλων των τμημάτων των ΕΠΑ.Λ. εξέδωσε το Δ.Σ της ΟΛΤΕΕ

Εκατοντάδες παιδιά – μαθητές δεν  μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και αναγκάζονται να διακόψουν την φοίτηση τους, να αλλάζουν τον προσανατολισμό τους, να αλλάζουν σχολικό περιβάλλον, να ταλαιπωρούνται σε μεγάλες αποστάσεις, να εγκαταλείπουν το σχολείο και πολλά ακόμα μη αρεστά για παιδιά και οικογένειες από τα πιο αδύναμα και ευάλωτα κοινωνικά στρώματα αναφέρεται στην ανακοίνωση

Το πλήρες κείμενο . . .