Category: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

0

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων «Συμπληρωματικής Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2017-2018 για το νότιο ημισφαίριο”

Ανακοίνωση με ημερομηνία 15/12/2017 εξέδωσε το ΥΠΠΕΘ μέσω της οποίας γνωστοποιεί την παράταση της ημερομηνίας ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για απόσπαση στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2017-2018  για το νότιο ημισφαίριο μέχρι και την:

Δευτέρα 18-12-2017 και ώρα 12:00. . . .

0

Ανακοίνωση ΟΛΜΕ. Αναφορά στη μνήμη της εκλιπούσης εκπαιδευτικού Μουτσίκα Ευγενίας. Καταγγελία σε βάρος του ΥΠΠΕΘ

Ανακοίνωση με ημερομηνία 14/12/2017 εξέδωσε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μέσω της οποίας αναφέρεται στην μνήμη της εκπαιδευτικού Μουτσίκα Ευγενίας, εκλεγμένου μέλους του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.

Η εκλιπούσα διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων
και ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση, στηρίζοντας τις θέσεις και τις
αποφάσεις του κλάδου. Ήταν μια εξαιρετική καθηγήτρια, ξεχώριζε . . .

0

Υπόμνημα της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης στον Υπουργό Παιδείας

Υπόμνημα κατέθεσε η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης στον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου με σκοπό να διατυπώσει  τις θέσεις και τις προτάσεις της για το  μάθημα των Αγγλικών στο Νέο Λύκειο (Γενικό και Επαγγελματικό) στο πλαίσιο της διαβούλευσης  για το νομοσχέδιο που αφορά στη μεταρρύθμιση και αναβάθμιση του Λυκείου, σε συνέχεια του με  αρ. πρωτ. 1/14-2-2017 υπομνήματοςπρος τη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της
Βουλής για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στο Λύκειο.

Στόχος μας, αναφέρεται στο υπόμνημα,  είναι . . .

0

Ασφαλής ασύρματη διαδικτυακή κάλυψη eduroam σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας για τους επισκέπτες φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές από όλο τον κόσμο

Με μία συνεργασία ορόσημο μεταξύ του δήμου Αθηναίων και του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας, η πόλη της Αθήνας θα προσφέρει σε επιλεγμένους χώρους στους επισκέπτες φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές από όλο τον κόσμο ασφαλή ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, εύκολα και γρήγορα, με χρήση του διεθνούς δικτύου eduroam (educational roaming).

Η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων και το Σεράφειο είναι οι πρώτοι χώροι που προσφέρουν . . .

0

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για απασχόληση στις ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων)

Ανακοίνωση με ημερομηνία 14/12/2017 εξέδωσε το ΥΠΠΕΘ μέσω της οποίας γνωστοποιεί την πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών πλήρους και μειωμένου ωραρίου 54 εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ03-Μαθηματικών, ΠΕ70-Δασκάλων, ΠΕ60-Νηπιαγωγών, ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, ΠΕ16.01-Μουσικής, ΠΕ19-20-Πληροφορικής και ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών για απασχόληση σε ΔΥΕΠ στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης «Ένταξη προσφυγοπαίδων, ηλικίας έως 15 ετών, στο Εκπαιδευτικό Σύστημα» του Εθνικού Προγράμματος Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν . . .

0

Ένταξη Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), όπου δύνανται να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής (Τ.Υ.) Ι ΖΕΠ.

Εκδόθηκε η με αρ. 214206/Δ2/6-12-2017 Υπουργική απόφαση μέσω της οποίας εντάχθηκαν  στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, που ορίστηκαν σύμφωνα με το άρθρο 1 της με αρ. πρωτ. 169735/ΓΔ4/10-10 2017 (Β’ 3727) υπουργικής απόφασης,  σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου δύνανται να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής (Τ.Υ.) Ι ΖΕΠ. . . .

0

Απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Κατανομή, αποσπασμένων σε Υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ εκπαιδευτικών, σε ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας και την ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης – Καλλιθέας

Ανακοίνωση  με ημερομηνία 14/12/2017 εξέδωσε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μέσω της οποίας κοινοποιεί απόφαση του για κατανομή στις ΕΛΜΕ Α΄,
Β΄, Ε΄, ΣΤ΄ της Α΄ Αθήνας και την ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης – Καλλιθέας των συναδέλφων  που έχουν αποσπαστεί σε διοικητικές υπηρεσίες που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αποφασίστηκε: . . .

0

Συνάντηση αριστούχων μαθητών του σχολικού έτους 2016-2017 στις 15-16-17 Δεκεμβρίου 2017 στο ΤΕΙ Αθήνας.Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Τετρασέλιδο ενημερωτικό έντυπο εξέδωσε η ΕΕΦ  με το πρόγραμμα και αναλυτικές πληροφορίες για τις εκδηλώσεις της συνάντησης αριστούχων μαθητών Α΄,  Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄ και Γ΄  Λυκείου του σχολικού έτους 2016-2017, που θα πραγματοποιηθεί:

0

H Εγκύκλιος έγκρισης υλοποίησης δράσης με τίτλο «Η τσάντα στο σχολείο»

Εκδόθηκε από το ΥΠΠΕΘ εγκύκλιος με αρ.  Φ.7/219218 /Δ1 /13-12-2017 και θέμα:

Έγκριση υλοποίησης δράσης με τίτλο « Η τσάντα στο σχολείο»

Με τη συγκεκριμένη δράση καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, στο σχολείο. H τσάντα
των μαθητών/τριών παραμένει . .
Έγκριση υλοποίησης δράσης με τίτλο « Η τσάντα στο σχολείο»

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο . .

0

Απεργιακές κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ την Πέμπτη 14/12/2017. Προβλήματα στις μετακινήσεις των μαθητών των ΕΠΑΛ της Αττικής

Προβλήματα θα δημιουργηθούν στις μετακινήσεις των μαθητών των ΕΠΑΛ (κυρίως) της Αττικής λόγω απεργιών και στάσεων εργασίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς την Πέμπτη 14/12/2017 και στο πλαίσιο της απεργίας που ήδη προκηρύχθηκε από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα: