Category: ΙΕΚ

0

Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.: Αποπληρωμές αμοιβών των πιστοποιημένων εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ

Το  Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι συνεχίζεται η διαδικασία της αποπληρωμής των πιστοποιημένων εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ, οι οποίοι έχουν αποστείλει ορθώς το σύνολο των απαραίτητων στοιχείων που απαιτείται για την πληρωμή τους.

Ταυτόχρονα, έχουν αποσταλεί στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών οι αποπληρωμές των . . .

0

Προσωρινοί Πίνακες Κατάταξης Υποψηφίων Διευθυντών Δ.Ι.Ε.Κ.

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας και δια Βίου Μάθησης οι Προσωρινοί Πίνακες Κατάταξης Υποψηφίων Διευθυντών Δ.Ι.Ε.Κ.

Η ανάρτηση των ανωτέρω πινάκων πραγματοποιείται λόγω εκκινήσεως της σχετικής διαδικασίας (αριθ. Προκήρυξης Κ1/53105/30-03-2018) πριν την υποχρεωτική εφαρμογή του  γενικού κανονισμού για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στο πλαίσιο των συνταγματικών αρχών της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας και της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος. . . .

0

ΥΠΠΕΘ: Αποσπάσεις εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. για το σχολικό έτος 2018-2019

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ ΥΑ μέσω της οποίας αποσπώνται εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για άσκηση διοικητικού έργου στα Δ.Ι.Ε.Κ. για το σχολικό έτος 2018-2019, μετά από αίτησή τους και χωρίς δαπάνη για το δημόσιο. . . .

0

ΙΝΕΔΙΒΙΜ – Αποπληρωμή αμοιβών εκπαιδευτών ΔΙΕΚ-ΔΣΕΚ

ο ΙΝΕΔΙΒΙΜ ενημερώνει τους διδάσκοντες πιστοποιημένους εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ ότι οι πληρωμές μέσω Ενιαίας Αρχής Πληρωμών για το εξάμηνο 2017β’ (περιόδου Οκτώβρη 2017 έως και Φλεβάρη 2018) θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους από τις 27 έως τις 29 Μαΐου.

Παράλληλα, για τους μη πιστοποιημένους εκπαιδευτές ΔΙΕΚ αναμένεται να ψηφιστεί διάταξη στο προγραμματισμένο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τις Δομές της Εκπαίδευσης, η οποία θα αυξάνει το ωρομίσθιό τους.

Αμέσως μετά την ψήφιση της ρύθμισης, οι μη πιστοποιημένοι εκπαιδευτές θα αρχίσουν να λαμβάνουν μέσω Ενιαίας Αρχής Πληρωμών τα δεδουλευμένα τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποπληρωμές του συνόλου των οφειλόμενων αμοιβών για . . .

0

ΙΕΠ: Πρόσκληση για υποβολή αίτησης συμμετοχής Εκπαιδευτικών ΕΠΑ.Λ./ Εκπαιδευτών Δ.Ι.Ε.Κ. στο πρόγραμμα επιμόρφωσης «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών/ εκπαιδευτών σε θέματα μαθητείας»

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), απευθύνει πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑ.Λ., και στους εκπαιδευτές των Δ.Ι.Ε.Κ. να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα επιμόρφωσης σε θέματα μαθητείας της Πράξης «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών/εκπαιδευτών σε θέματα μαθητείας», που πρόκειται να διεξαχθεί κατά το διάστημα Μαΐου – Νοεμβρίου 2018.

Αντικείμενο της Πράξης / Ωφελούμενοι εκπαιδευτικοί – εκπαιδευτές τριες
Αντικείμενο της Πράξης αποτελεί η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών εκπαιδευτών σε θέματα μαθητείας, με στόχο την ενίσχυση και αποτελεσματική υλοποίηση του θεσμού.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα, υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών/ εκπαιδευτών σε θέματα μαθητείας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΣΠΑ 2014- 2020) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Στο πλαίσιο της Πράξης προβλέπεται η πραγματοποίηση προγράμματος επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών ΕΠΑ.Λ. και των εκπαιδευτών Δ.Ι.Ε.Κ., το οποίο θα πραγματοποιηθεί με βάση . . .

0

ΥΠΠΕΘ: Υποβολή αιτήσεων για την πλήρωση θέσεων Διευθυντών και Υποδιευθυντών σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. και Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ προκηρύξεις για υποβολή αιτήσεων για την πλήρωση:

εκατόν είκοσι τεσσάρων (124) θέσεων Διευθυντών στα  Δημόσια Ι.Ε.Κ., . . .

0

Θ. Φορτσάκης: Απλήρωτοι παραμένουν οι εκπαιδευτές ΔΙΕΚ

Ερώτηση με ημερομηνία 20 Μαρτίου 2018 και θέμα: Απλήρωτοι παραμένουν οι εκπαιδευτές ΔΙΕΚ κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Επικρατείας της Ν. Δημοκρατίας Θ. Φορτσάκης.
Το κείμενο της Ερώτησης: . . .

0

ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Απάντηση στα δημοσιεύματα για τα Δημόσια ΙΕΚ

Απάντηση του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. σχετικά με τα δημοσιεύματα για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των Δημοσίων ΙΕΚ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ανάθεσης γραφικής ύλης και αναλωσίμων υλικών των εξετάσεων όπου είχαν εφαρμοστεί οι οδηγίες διαχείρισης του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Επίσης, άμεσα δρομολογούνται και διαδικασίες για την προώθηση αιτημάτων και για τα υπόλοιπα θέματα που ζητούνται από τα Δ.Ι.Ε.Κ.

Σε κάθε όμως περίπτωση η αποκατάσταση της λειτουργίας των ΔΙΕΚ περιλαμβάνει και . . .

0

Εκπαιδευτικοί Δ.Ι.Ε.Κ: Ανησυχία για την καταβολή των δεδουλευμένων 2017 Β΄

Με επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα ΓΓΔΒΜΝΓ, τον Πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και την  Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ Ι.Ε.Κ.  εκφράζει της ανησυχία της Ένωσης για σοβαρά θέματα που απασχολούν τα μέλη της όπως είναι:

κατά παράβαση   της Εργατικής νομοθεσίας μη υπογραφή ακόμα έως σήμερα στην υπογραφή των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ μεταξύ των δύο συμβαλλόμενων μερών.
η μη καταβολή εγκαίρως των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτές
η αποδυνάμωση των Δ.Ι.Ε.Κ. σε διοικητικό προσωπικό,
Η απομάκρυνση έμπειρων ως προς τις διαχειριστικές διαδικασίες των ΔΙΕΚ στελεχών,
Η μη οριστικοποίηση έως και σήμερα των στοιχείων των εκπαιδευτών . . . .