Category: ΕΙΔΙΚΉ ΑΓΩΓΗ

0

ΥΠΠΕΘ: Προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών υποψηφίων κλάδων ΕΕΠ Αττικής, Δυτ. Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Κεντρικής Μακεδονίας

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι αναρτήθηκαν στις επίσημες ιστοσελίδες των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπ/σης:

0

ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας: Επιμορφωτικό πρόγραμμα «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» διάρκειας 450 ωρών

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον τομέα της Δια Βίου μάθησης οργανώνει και υλοποιεί σε κύκλους το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» διάρκειας 450 ωρών.

Περιγραφή προγράμματος εξ αποστάσεως παρακολούθησης

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το κέντρο δια βίου μάθησης Easy Education, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), με κωδικό αδείας 6603, εντάσσεται στο πρόγραμμα κατάρτισης με χρήση τεχνικών Δια Βίου Μάθησης «Υποστήριξη Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΚΕΔΙΒΙΜ του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας.

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού υλοποιούνται σεμινάρια 450 ωρών με σκοπό να παρέχει στους εκπαιδευόμενους εκπαίδευση, κατάρτιση και εξειδίκευση σε θέματα ειδικής αγωγής. Στο τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν αναπτύξει γνώσεις και ικανότητες που χρειάζονται ώστε να ανταποκρίνονται με επάρκεια στο ρόλο του σύγχρονου εκπαιδευτή σε θέματα ειδικής αγωγής.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (450 ωρών) αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και μοριοδοτείται . . .

0

Κίνημα Αλλαγης: Έξι προτάσεις για την εκπαίδευση των ΑΜΕΑ

Μιλώντας στην εκδήλωση της Γ.Σ.Ε.Ε. στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης για την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεση για την Εκπαίδευση 2017-18 του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ), η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά παρουσίασε έξι προτάσεις για την εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και το τέλος των διακρίσεων στην εκπαίδευση.

«Επαγγελλόμαστε μια άλλη πολιτική» ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και εξήγησε: «Η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, όπως την οραματιζόμαστε και τη σχεδιάζουμε, επιβάλλει τη λήψη θετικών μέτρων για τα άτομα με αναπηρία, σε όλες ανεξαρτήτως τις πολιτικές που εκπονεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση, η αυτοδιοίκηση, οι δημόσιοι οργανισμοί, όλα τα διοικητικά όργανα και Αρχές» 

Όσον αφορά την εκπαίδευση, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι «ένα σχολείο για όλους» και παρουσίασε έξι προτάσεις για την εκπαίδευση των ΑμΕΑ: . . .

0

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.: Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΙΕΠ

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. μετά τη συνάντηση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  και του Δ.Σ. του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. με τον πρόεδρο του Ι.Ε.Π. κο Κουζέλη.

Στη συνάντηση παρέστησαν από το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ο πρόεδρος κος Παπαευθυμίου, ο γενικός γραμματέας κος Κυργιόπουλος και η ταμίας κα Μαργαρίτη. Από το Δ.Σ. του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. παρέστησαν ο προέδρος κος Πίττας και η αντιπρόεδρος κα Κουκουβίνου. Στη συνάντηση εκ μέρους του Ι.Ε.Π. παρέστησαν ο πρόεδρος του Ι.Ε.Π. κος Κουζέλης, ο αντιπρόεδρος κος Χαραμής, ο πρόεδρος της  επιστημονικής επιτροπής για τις συνάφειες των μεταπτυχιακών κος Κουρμπέτης, η εισηγήτρια ειδικής αγωγής στο Ι.Ε.Π. κα Γελαστοπούλου και η σύμβουλος Α’ στο αντικείμενο της ειδικής παιδαγωγικής κα Αστέρη. . . .

0

ΥΠΠΕΘ: Παρέμβαση Υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη στην Ημερίδα για την Ειδική Αγωγή

Για τις πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να ενισχύσει την Ειδική Αγωγή, αλλά και τις προσπάθειες της Kυβέρνησης να προστατεύσει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, μίλησε η Υφυπουργός Μερόπη Τζούφη, από το βήμα της Ημερίδας για την Ειδική Αγωγή, την οποία διοργάνωσε το Υπουργείο Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, τοποθετήθηκε και ο Παναγιώτης Κασσιανός, Προϊστάμενος της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, ενώ μετά το πέρας των παρεμβάσεων, ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα.

«Το ζήτημα της αντιμετώπισης των παιδιών με αναπηρία και των οικογενειών τους είναι ένα ζήτημα διαχρονικά δύσκολο, που . . .

0

Σ.Α.Τ.Ε.Α.: Ημερίδα με θέμα την Παράλληλη Στήριξη-Συνεκπαίδευση, 26/5, ξενοδοχείο Τιτάνια

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής διοργανώνει ημερίδα με θέμα την Παράλληλη Στήριξη-Συνεκπαίδευση. Στους ομιλητές θα συμπεριληφθούν ακαδημαϊκοί,προσωπικό των ΚΕΔΔΥ,γονείς και εκπαιδευτικοί.

θέμα:  Παράλληλη Στήριξη:Θεωρία και Πράξη

Ημέρα/Ωρα
26 Μάι 2018
09:00 – 15:00

Τοποθεσία
Ξενοδοχείο Titania

0

Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ: Σύμβαση με τον ΟΑΣΘ για μετακίνηση σπουδαστών ΔΙΕΚ & ΔΣΕΚ με μειωμένο κόμιστρο στα ΜΜΜ

Ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ  ότι υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης    (Ο.Α.Σ.Θ.) για την μετακίνηση των σπουδαστών των ΔΙΕΚ και ΔΣΕΚ με μειωμένο κόμιστρο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Θ. ώστε να είναι δυνατή άμεσα η χρήση της κάρτας από τους σπουδαστές από  16 Απριλίου 2018 . . .

0

Ε.Ε.Φ.: Ετήσιο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα 500 ωρών στην Ειδική Αγωγή

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, στο πλαίσιο επιμόρφωσης των μελών της και μη συνεχίζει και αυτή τη χρονιά την επιτυχημένη πορεία της στον τομέα της Εξειδίκευσης στην ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. 
 
Εκπαίδευση είναι το σύνολο των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στους μαθητές με αναπηρία και διαπιστωμένες εκπαιδευτικές ανάγκες ή στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο πλαίσιο των προβλέψεων της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Έτσι καθορίζεται και η υποχρέωση της πολιτείας να αναβαθμίζει διαρκώς την παρεχόμενη εκπαίδευση στα άτομα με αναπηρία όλων των ηλικιών και για όλα τα στάδια προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την παροχή δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης – ενσωμάτωσης στη γενική εκπαίδευση (inclusive education) ή και ειδικής εκπαίδευσης. Κατά τη συμπερίληψη στα γενικά σχολεία, εφαρμόζονται ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, ανάλογα με τις αναπηρίες και τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών.
Το πρόγραμμα εστιάζει στην αντιμετώπιση των εμποδίων στην εκπαίδευση και στην υποστήριξη των μαθητών με αναπηρία ή/και εκπαιδευτικές ανάγκες στα πλαίσια της Καθολικής Σχεδίασης ή Σχεδίαση για Όλους, που είναι . . .

0

Όμιλος για την UNESCO Δήμου Αμαρουσίου: Επανάληψη Σεμιναρίου με θέμα, «Γνωρίζοντας τον αυτιστικό τρόπο σκέψης», 16/4/2018

όγω της ιδιαίτερα μεγάλης συμμετοχής και της επιτυχίας του σεμιναρίου με θέμα:

«Γνωρίζοντας τον αυτιστικό τρόπο σκέψης»,
που πραγματοποιήθηκε στις 25/02/2018,

ο Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου και οι Εκδόσεις Πατάκη
θα επαναλάβουν το συγκεκριμένο θέμα τη Δευτέρα 16/04/2018.

Το σεμινάριο, διάρκειας δύο ωρών, θα διεξαχθεί στις 17:45,  στα γραφεία του Ομίλου μας Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού,  1ος όροφος.

Σ’ αυτό το δίωρο Σεμινάριο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να

0

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. : Δελτίο τύπου μετά τη συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας

Δελτίο τύπου εξέδωσε το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. μετά την συνάντηση μελών του Δ.Σ. της ομοσπονδίας με την Υφυπουργό Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη και το Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κο Παναγιώτη Κασσιανό την Πέμπτη 22/3/2018.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.  ήδη από χθες που πληροφορήθηκε την αντικατάσταση του κου Γαβρόγλου από την κα Τζούφη διαμαρτυρήθηκε έντονα, για το γεγονός ότι η συνάντηση με τον Υπουργό είχε προγραμματιστεί εδώ και μέρες και για το γεγονός ότι η συνάντηση θα ήταν συνέχεια της προηγούμενης με σκοπό την αποτίμηση της πορείας των θεμάτων, που είχαν τεθεί υπόψη του.

Στη διάρκεια της συνάντησης επιδόθηκε στην Υφυπουργό και στον κο Κασσιανό αναλυτικό υπόμνημα της Ομοσπονδίας που αφορούσε στην καθυστέρηση επίλυσης των υπηρεσιακών ζητημάτων των κλάδων μας (https://poseepea.blogspot.gr/2018/03/blog-post_389.html).

Από την πλευρά του ο κος Κασσιανός αιτιολόγησε τις καθυστερήσεις, ανέλαβε για διάφορα θέματα την ευθύνη της καθυστέρησης και για άλλη μια φορά υποσχέθηκε ότι σύντομα κάποια από τα θέματα θα αντιμετωπιστούν  θετικά.

Πιο συγκεκριμένα: . . .